dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

Economentop 2017 Scharrelhof Winterswijk

woensdag 24 tot en met zondag 28 mei 2017

Aan de hand van de leukste foto geef ik hieronder een verslag van de Economentop 2017.


Met de Scharrelhof nabij Winterswijk hadden Johan Oldenziel en Ed Postma een mooie en zeer geschikte accommodatie gevonden in een schitterende omgeving.


De Scharrelhof.

Voordat ik afreis naar de Achterhoek, heb ik woensdag nog drie dingen te doen. Als eerste in Soesterberg bij De Groot gaan kijken naar een auto voor de BSC (Baltic Sea Circle).


Moeilijk kiezen hier.


Deze twee zijn getipt door Ed Postma, maar ik weet het nog zo net niet. wel veel auto voor weinig.


Deze rode sportwagen kost 17.444,= euro. Maar laat je niet voor de gek houden. Het is een Toyota MR2 met Ferrari 360 replica body. Afzetterij vind Gerben!

Daarna een lamp ophalen bij de Hornbach in Nieuwegein.


Ik denk dat ik alles wel heb ingepakt voor de Economentop.

Weer thuis moet er het een en ander gepakt worden. Tot slot kunnen we in de loop van de middag vertrekken naar Winterswijk. HERE geeft aan dat ik 17:30 arriveer bij de Scharrelhof. dat is 2 uur rijden. Het is druk op de weg en voordat ik de polder uit ben heb ik al een halfuur vertraging. Op de A1 bij Apeldoorn rij je van de ene file in de andere. Via Voorst, Zutphen en Vorden naar Winterswijk. Om 18:30 kom ik daar aan. Ruim op tijd voor het eten, want de meeste gasten zijn nog onderweg.


Iedereen is er. We kunnen eten.

De avond wordt gevuld met diverse activiteiten en uiteindelijk komt er een einde aan de eerste dag.


Het uitzicht is fenomenaal!


Ik ga in de skelterverhuur!


Vrijdag staat ligfietsen op het programma. Het is even wennen, het opstarten is lastig en je bent minder stabiel dan op een normale fiets, maar het is wel erg leuk!


Johan hier aan het proefzitten/fietsen.


Afstellen bij de fiets voor Ellie.


Ellie is blij met haar driewieler.


Go Ellie Go!


Jorrit test onderweg ook even de driewieler, net als ik.


Hangplek voor de jongelui.


Nozem met shopperstuur, Remco.


Ellie nu wel op een ligfiets.


de OllieMolle.


De leiding (hier Ed) heeft alles onder controle. Tenminste, dat denkt hij. Achter hem keten de rest er lustig op los.

Na het ligfietsen is het tijd voor een ijsje en hebben we nog een sleutelklusje. Dat komt allemaal goed met een accu van de Rode Fruitmachine. Het avondeten komt van Henriet met hulp van Gerben en vele anderen. We sluiten de avond traditioneel af met Union Pacific, het leuke treintjesspel van Jelle.


Ijszaak in Winterswijk doet goede zaken.


Starthulp die niet mag baten. Accu overleden, maar niet getreurd, die halen we wel uit de pick-up.


Union Pacific. "Zeg, mag die gele wel op dat spoor?" vraagt Remco.

Voor de vrijdag had Renze een leuke en uitdagende puzzelrit uitgezet, maar voordat die van start kon gaan hebben Johan en ik eerst een nieuwe accu gehaald in Winterswijk. Na de lunch kon de puzzelrit beginnen. Na enkele kilometers moesten we concluderen dat het netwerk rond Winterswijk aan de grens met Duitsland in het bos niet helemaal dekkend is. Een hoop lol en verwarring, waarbij een afgesloten weg in Duitsland het extra moeilijk maakte, maar iedereen heeft het pauzepunt gevonden. Dat kan niet van alle foto's gezegd worden. Zo hoort een goede puzzelrit te zijn, niet te makkelijk! Het was nog lang onduidelijk welk team de puzzelrit gewonnen heeft, maar Renze is er prima in geslaagd om een leuke rit uit te zetten, waarover nog lang wordt nagepraat. Prima gedaan Renze!


Nadat we de accu zijn wezen halen, komen we hier nog langs. Porsche 911 van de Rijkspolitie.


VWS T2a ambulance


Porsche 356 cabriolet.


Porsche 911 Targa.


Jelle en Johan gooien met waterballonnen.


Maar de serieuzere watergevechten op de Scharrelhof spelen zich even verderop af met Laurens, Stefan en Matthijs.


Laurens weert zich kranig vanaf de toren.


Renze legt het spelletje uit. Via deze website, kun je de route bekijken en zonder problemen rijden. Onderweg een paar vragen beantwoorden en 19 foto's spotten. Appeltje-eitje. Onderweg een gezamenlijk pauze-punt. Succes en tot straks!


Gerben ziet er de lol nog wel van in.


Jorrit heeft geen vertrouwen in zijn netwerk en schrijft de route voor de zekerheid even op een papiertje. Dat blijkt later een slimme zet te zijn.


De fiets-teams vertrekken.


Henk-Jan,


Johan van der Klis,


Gerben,


Ellie,


en Klazien.


"He, wacht op mij!"


Auto-team 2 en auto-team 3.


Ondanks diverse mobiele telefoons en een papieren kaart, zijn we de weg een beetje kwijt. "Heeft iemand nog internetverbinding?"


Thema verbondenheid. Auto-team 2 en 3 zijn de weg een beetje kwijt door de slechte dekking en zoeken samen de juiste route.

Als iedereen weer bij de Scharrelhof is maakt Saskia met hulp een lekkere maaltijd. Na het eten wordt er een speciale activiteit aan het weekend toegevoegd, een foto-sessie in het weiland. Eerder had de eigenaar van de Scharrelhof al aan mij gevraagd of de Volkswagen pick-up van mij was en of ik het leuk zou vinden om deze voor het huis neer te zetten om een foto te maken. Vrijdagavond heeft Ron Rensink een beter idee:"Zet hem maar in het weiland als je dat wilt. Melkbussen op de laadbak en wat stro om de koeien te lokken. Succes verzekerd!" Zo gezegd, zo gedaan. Ron is semi-professioneel fotograaf en heeft al meerdere mooie foto's gemaakt, die in het huisje zijn te bewonderen. Wie weet waar we de Rode Fruitmachine nog eens terugzien? Ondertussen bereidt Ruud het avondprogramma voor en na de foto-sessie begint de inmiddels traditionele pubquiz. Ruud had 4 uitdagende rondes bedacht met moeilijke, verrassende en leuke vragen: Klassewerk (met vragen of zaken die Economen zoal bezighouden), Wie van de drie (2 foto's van mensen en we moeten de derde persoon raden), Waar ben ik (foto's met locaties waar Ruud op vakantie is geweest) en algemene kennis. Ruud is er in geslaagd om onze hersenen tot het uiterste te testen en we hebben ook nog eens veel lol gehad. Helemaal goed Ruud en het werd wederom laat die avond.


"Jongens de melkrijder is er!"


Die vliegen op de voorkant smaken ook wel. Hup, daar gaat een ruitenwisser....


Van groente- en fruitrijder naar melkrijder.


Ron heel erg bedankt. Erg leuk die foto-sessie.


Ruud begint de pubquiz.


Succes verzekerd.

Zaterdag hebben we een bezoek gebracht aan Biotopwildpark Anholter Schweiz, net over de grens in Duitsland. Een prachtig park, mooi aangelegd en de dieren hebben er de ruimte. Er zijn vooral veel beren, maar natuurlijk ook ruimte voor andere dieren. Het avondeten wordt ditmaal verzorgd door een externe partij en Johan, Jos en Fieke halen als toetje snel 18 ijsjes. Dan is het langzaamaan tijd voor het letterlijk hoogtepunt van het weekend, het kampvuur met koffiecreamer.


Ed, Jelle en Henriet aan de lunch in het dierenpark.


de Economen genieten van een drankje.


Biotopwildpark Anholter Schweiz, het restaurant midden in het meer.


Ed met zijn vrienden (deel 2)


Jorrit en Jos genieten van een heerlijk ijsje. Nou zeg maar gerust reuzenijsje.


Het buffet smaakt prima.


10 maal aardbeien/vanille en 8 maal vanille/chocola, en wel een beetje snel graag. Toet toet...


De Economen genieten van het met spoed gebrachte ijsje.


Johan van der Klis en Remco steken het vuur aan. Ellie, Klazien, Laurens en Fieke kijken toe.


Johan weet het vuurtje aardig op te stoken.


Henriet, Remco, Ellie, Klazien en Henk-Jan verschuiven hun stoelen al iets naar achteren.


Johan gooit nog maar eens wat creamer op het vuur. Hij wordt tenslotte 'live' gevolgd in heel Nederland door bekenden. Henk-Jan heeft niet eerder zoveel live-volgers gehad op zijn social media.


En zo komt er een einde aan de Economentop 2017. Het was een zeer geslaagd weekend. Johan en Ed heel erg bedankt voor de organisatie. Het was prima geregeld, vooral het weer! En iedereen die meegeholpen heeft aan het welslagen natuurlijk ook heel erg bedankt. Tot volgend jaar.

Zondag had Johan Oldenziel nog een additioneel programma, het onderduikmuseum in Aalten. Rond 5 uur was het voor velen tijd om de TV aan te zetten voor de Giro en Tom Dumoulin. Ik vertrok richting de polder, zodat ik 's avonds nog de GP van Monaco kon bekijken. De pick-up heeft het weekend prima doorstaan. Half acht was ik thuis en kon ik terugkijken op een mooi weekend.


Achter deze wastafel zit een drukkerij verborgen. Onderduikmuseum.

In 2018 neemt de volgende generatie de organisatie van de Economentop over. Henriette van der Klis neemt de organisatie van het weekend op zich. Ik zeg 'dapper', ik zeg 'geweldig'. Mooi om te zien dat de Economentop ook leuk wordt gevonden door de kinderen van de Economen. Zo is het voortbestaan verzekerd als wij als oude garde met looprekjes en scootmobielen ons voortgewegen.
(De foto's van andere moeten nog doorgenomen worden, zo mist u nog de jaarlijkse skelterfoto en vast nog vele andere hilarische momenten.)terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007