dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

EFCN - Double Old Rit

zondag 10 april 2022

En daar was iedereen wel weer aan toe!

We hebben er drie jaar op moeten wachten, maar uiteindelijk kon de 32e Double Old Rit toch plaatsvinden. Op Palmzondag, zondag 10 april, ging het dan eindelijk gebeuren. En wie de Double Old ritten uit het verleden kent, denkt misschien te weten hoe het er op zo'n dag aan toe gaat, maar deze keer was toch niet te vergelijken met voorgaande edities. Oke, het was mooi lenteweer, zoals wel vaker tijdens de Double Old en ja, we rijden nog steeds voornamelijk met oude Engelse Fords en het meenemen van de bewoners van De Vier Dorpen is ook niet gewijzigd. Maar hiermee houdt de vergelijking wel op.

Het beginpunt was ditmaal bij Ford Museum Tullekensmolen. Niet voor het eerst overigens, want ik meen me te herinneren dat we in 2013 hier ook al eens gestart zijn. Dit is een heel leuk museum met voornamelijk vooroorlogse Amerikaanse Fords, zoals de modellen T en A, aangekleed met allerlei andere oude spullen. Het pand de Tullekensmolen is een oude watermolen uit 1535 en diende vroeger als papiermakerij. Hier werden we gastvrij onthaald door Nico, de eigenaar van het museum. Er was koffie, thee en cake en rond het middaguur broodjes om de inwendige mens te versterken voor de rit die komen ging.

Dat de broodmaaltijd niet bij De Vier Dorpen werd geserveerd had wel een goede reden. Want dit jaar gingen we helemaal niet naar De Vier Dorpen en dat is volgens mij wel voor het eerst in de EFCN-geschiedenis. Maar ik heb niet alle 32 keer meegemaakt, dus ik kan het mis hebben. Dat we niet naar De Vier Dorpen gingen, betekende niet dat de bewoners van De Vier Dorpen niet meekonden. Wat is het geval? Het pand van De Vier Dorpen in Beekbergen wordt gerenoveerd en de bewoners mogen nu een jaartje vakantiehouden in een vakantiepark nabij Beekbergen, lekker in de bossen. Dit gaf wel gelijk een logistiek probleem, want de parkeervoorzieningen bij het vakantiepark waren niet heel uitgebreid en het idee om die middag de beschikbare parkeerplekken te reserveren voor ons viel niet in goede aarde bij de vaste gasten van het park. Dus nadat we ruim de tijd hadden gehad om in het Fordmuseum bij te praten, rond te kijken en te lunchen, ging de stoet van ruim 20 voertuigen, ik zeg voertuigen want het aanbod was zeer divers, richting het vakantiepark. De stoet bestond uit Engelse Fords, zoals de Anglia 105E, de Prefect 100E en diverse Consuls, een Torino, een Transit en een Cortina. Maar ook uit een A-Ford, een Taunus P6 coupe en een Taunus P7, een Mercedes S-klasse en een Volkswagen. Een bonte stoet dus. Dit jaar keken ze niet zo nauw bij de selectie van de auto's. Bij het vakantiepark parkeerden we de auto's langs de weg en in plukjes van drie auto's konden de auto's het terrein op, waar de bejaarden mochten instappen bij de ingang. Ze stonden al trappelend klaar om mee te mogen. Ze hadden er drie jaar op moeten wachten! Dit nam nogal wat tijd in beslag, maar Harald en Wim hadden hier rekening mee gehouden in de planning.

Uiteindelijk waren alle deelnemers en verzorgers ingestapt en ging de stoet onder motorbegeleiding de toerrit rijden. Harald en Wim hadden er echt werk van gemaakt. De route was werkelijk schitterend. Een route van circa 40 kilometer in de omgeving van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Tenminste, we passeerden regelmatig deze oude spoorlijn. Onderweg bij een rotonde reed de stoet de rotonde vierkwart rond, zodat de deelnemers elkaar tegenkwamen en er gezwaaid kon/moest worden. Heel leuk en ook nog niet eerder gedaan bij een Double Old. De gekozen wegen waren rustig en er was voor gezorgd dat het overige verkeer weinig last van ons had. De motorrijders leverden vakwerk door alle kruisingen af te zetten, zodat er zonder oponthoud doorgereden kon worden. Ondertussen vermaakten de oudjes zich prima.

Uiteindelijk bereikten we allemaal het vakantiepark weer. Er waren geen uitvallers of pechgevallen dit jaar. In het vakantiepark stond de koffie, thee en gebak al klaar en kon er nagepraat worden over deze mooie rit. De organisatie had het prima voor elkaar! Harald en Wim bedankten alle mensen die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Heel erg bedankt Wim en Harald van de EFCN, Jeanet en Ria van De Vier Dorpen, Nico van het Fordmuseum, de mensen van het Rode Kruis, de motorbegeleiders en natuurlijk de afsleepdienst.


Het diverse aanbod van auto's.


Fordmuseum.Een deel van de aanwezige Engelse Fords.


Mercedes S-klasse (280S) en Consul Mk1.


Taunus P6 coupe.


A-Ford.


Leuke melkrijder.


De andere 3 Engelse Fords die meereden.


Fraaie kleuren.A Ford van Nico, de eigenaar van het museum.


Opstellen bij het vakantiepark. We wachten tot we het terrein op kunnen.


Verkeersregelaars houden alles goed in de gaten.


De oudjes staan al klaar.


Helpen bij het instappen.
Onderweg komen we elkaar tegen. Hier het begin van de stoet.


Eindpunt.


Waar de bewoners weer uitstappen en ...


... onder het genot van een kopje koffie wordt nagepraat.terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007