dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

EFCN Ford fabriek Keulen

vrijdag 30 november en zaterdag 1 december 2018


Zelden heeft de organisatie van een evenement zoveel hobbels en opstakels gekend. Ruim tweeeneenhalf jaar is Harrie Drenth bezig geweest om een bezoek aan de fordfabriek in Keulen samen met de bezichtiging van de "Heilige Hallen" mogelijk te maken. Dan weer was de datum niet mogelijk in de fabriek, dan weer kon het fabrieksbezoek wel, maar waren een deel van de auto's en personeel van de "Helige Hallen" op een oldtimerbeurs. Het leek er lange tijd op dat het niet meer zou lukken, maar Harrie hield vol en op een gegeven moment was er een weekend gepland, waarop we zowel de fabriek in konden als de verzameling klassiekers konden bekijken. Dit moest wel tegelijk in verband met de verzekering. Zonder fabrieksbezoek geen toegang tot de normaal niet toegankelijke collectie klassiekers. De bus was geregeld, het hotel betaald en een programma voor de zaterdag uitgezocht. Het zou dan eindelijk gebeuren tot twee weken van te voren Harrie een e-mail van twee regels kreeg van de fabriek. "Het fabieksbezoek kan niet doorgaan, de productie van de Fiesta ligt op die dag stil. Sorry!" Hier nam Harrie geen genoegen mee en hij kreeg het voor elkaar dat er een alternatieve fabriekstoer werd geregeld.

Op vrijdag reisden we dan uiteindelijk af naar Keulen. Een bus vol EFCN-leden met aanhang stapte op in Maarsbergen en Cuijk. Mooi op tijd bereikten we de Fordfabriek in Keulen. Na ontvangst en een film mochten we plaatsnemen in een treintje en werden we rondgeleid door de fabriek, langs zoveel mogelijk punten waar nog wel gewerkt werd. Tijdens de rondleiding veronschuldigde de gids zich meerdere malen dat er niet overal gewerkt werd en dat we iets later bij de kantine zouden aankomen. Duitse punktlichkeit! Na de toer door de fabriek kregen we een heerlijke maaltijd op de fabriek, waarbij het nog even onduidelijk was hoe en wie er moest betalen, maar dat werd uiteindelijk ook geregeld. Daarna was het tijd voor de "Heilige Hallen", de collectie Fords die de fabriek heeft verzameld, met de nadruk op modellen die in Keulen zijn gebouwd. We kregen een uitgebreide rondleiding en de Duitse gids sprak Nederlands, wat alles nog makkelijker maakte. Op verzoek mocht een motorkap open en werd er uitgebreid uitleg gegeven. Heel leuk om dit mee te maken, ondanks dat de temperatuur in de hal aan de hoge kant was. Waarschijnlijk om de auto's in goede conditie te houden. Na het maken van wat groepsfoto's op het terrein van de fabriek gingen we met de bus naar het hotel. Maar niet voordat we een korte blik op de oude Deutz-fabrieken hadden geworpen en Motorworld hadden bezocht. Dit laatste was met name leuk door de collectie auto's uit de priveverzameling van Michael Schumacher. Zijn 7-UP Jordan, Bennetons en Ferrari's stonden hier opgesteld, samen met overalls, bekers en andere leuke zaken. In de plaatselijke pizzaria bij het hotel aten Carl en ik samen met een aantal andere groepsgenoten lekker wat warms. De eigenaar had gelijk de omzet van een heel weekend binnen. Na een korte wandeling zocht ik mijn bedje op.

Zondag was er een bezoek aan het Rurh-museum nabij Essen, een enorm complex wat is overgebleven van de rijke historie van de industriele revolutie. We hadden te weinig tijd om alles te bekijken, maar we hebben toch een goede indruk gekregen. De middag werd besteed aan de binnenstad van Essen. Arie van Tussenbroek, EFCN-lid en onze buschauffeur bracht ons veilig weer in Cuijk en een aantal andere deelnemers in Maasbergen. Het was een geslaagd weekend en heel veel dank Harrie voor je doorzettingsvermogen en Arie voor het rijden van de bus.


P7a in restauratie.


P7B.


Escort en Taunus FK pick-up.


Esort.


De "Heilige Hallen" bij Ford Koln.


Ford Taunus P6 en Fiesta Mk1.


Een rijtje vooroorlogse Fords.


Tweemaal Y-Ford.


Eifel cabriolet.


Ongerestaureerde schuurvondsten.


Wereldbolletje en Badkuip.


Taunus TC2.


Interieur P5.


Carl inspecteert de motorruimte van een P4. "Ah, zo hoort het dus.."


P4 coupe.
Transit FK brandweerwagen.


Granada.

Granada.


Mustand in Polizei uitmonstering.Harrie in het midden en onze gidsen van Ford naast hem.


Een Transit FK in het wild.


Deutz-fabrieken, waarvan een groot deel gesloopt wordt.


Maar gelukkig niet alles.


Benneton 1994.


Veel dure sportwagens in Motorworld.


Jordan uit 1991.


Bennton 1995


Benneton 1992 of 1993.


Ferrari met in de achtergrond de overalls van Schumacher.


Van elk jaar stond er een auto.


Driemaal Pagode achter een aantal 911's.


Veel Mercedes-Benz 190 SL.


Hotel.


Ruhr-museumKerstmarkt in Essen.


Reuzenrad in Essen.


Groepsfoto (GEMAAKT DOOR TRINY VAN ROOIJ)terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007