dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

EFCN Pinksterweekend

vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni 2019


Weer is een factor van betekenis tijdens het Pinksterweekend van 2019. Vrijdagmiddag wordt al code geel gegeven in verband met harde wind en slecht weer. Toch weerhoudt ons dat er niet van om vrijdagochtend de spullen te pakken en richting Ell te rijden. Op camping de Lemmenhof treffen we al de nodige clubleden, die ook al niet terughoudend waren om te komen. Het optimisme is zelfs ze groot dat de grote tent wordt opgezet, wel stevig met extra spanbanden vastgezet en er wordt een extra gewicht aangehangen in de vorm van een gasfles. Uiteindelijk valt het allemaal erg mee. Jawel, het waait wat harder dan normaal, de grote tent stond af en toe te schudden, en dat was niet van het enthousiasme van de clubleden die een racespelletje zaten te spelen, en niet iedereen sliep evengoed die nacht. Nee, het weer was enigszins onstuimig, maar de volgende ochtend stond alles nog gewoon en gingen we over op de zaken van alle dag. Het wordt zaterdag zelfs mooi weer en we besluiten de rommelmarkt in Maaseik te bezoeken. De laatbloeiers hebben nog een regenbuitje gehad in Maaseik, maar toen waren wij alweer weg. Met bijna de hele groep eten we ís avonds iets in De Prairie, een prima restaurant om de hoek bij de camping.

Zondag wordt het weer zowaar nog mooier. Tijdens de enorm leuke toerrit was het zelfs warm. Jos Wouters had erg zijn best gedaan om de kleinste en leukste weggetjes rondom Ell te vinden en te combineren tot een schitterende toerrit. We kijken hoe de scheepvaart de stuw en het sluiscomplex van Linne passeert, lopen een rondje rondom kasteel Horn, een ringmuurburcht, bezoeken de Raspberry Maxx, een biologische frambozenkwekerij en laten het knuppelbruggetjespad schieten in verband met de tijd. Aan het eind van de dag zal er namelijk een buffet klaarstaan en daarvoor wil je niet te laat komen. De traditionele bingo komt nog even in gevaar, door het ontbreken van de dame die de nummertjes normaal voorleest (Corrie van Beusekom), maar Dirk van den Wassenberg weet er ook wel iets van te maken. Tussen de moppen door, roept hij zo nu en dan ook een nummertje, zodat Joke van der Scheur toch van de prijzen afkomt. De familie Hommes moet in hun toch al redelijk volbeladen auto nog plek zien te vinden voor de nodige prijzen, maar dat lukt maandag wonderwel.

De maandag begint ook met mooi weer. In de loop van de ochtend worden de spullen ingepakt en de grote tent opgeruimd. In de loop van de dag vertrekt iedereen weer huiswaarts. Zo ook wij. Op enkele kilometers van de stalling waar de caravan weer in moet breekt het noodweer los. We houden het niet droog. De deur van de stalling is gelukkig al wel van het slot, maar nadat de deur geopend is ben ik al zeiknat. Na een halfuurtje is de hoosbui over en kunnen we naar huis, maar daar aangekomen zitten we weer in diezelfde stortregen en blijven we nog maar een halfuurtje in de auto zitten voordat we gaan uitladen. Het is maar goed dat deze plensbui niet eerder kwam, want dan hadden we toch echt meer problemen gehad.

Het geweldige Pinksterweekend werd dus geflankeerd door slecht weer, maar uiteindelijk heeft dit op het weekend zelf geen invloed gehad. Het was een leuk en prima verzorgd kampeerweekend.


Bekende tent. Nu slapen de rechtmatige eigenaren er in.


Wij slapen in de Karaat 320.


De grote tent wordt ondanks de slechte weersvoorspellingen toch opgezet.


De eerste Engelse Fords.


Engels ontbijt.Men inspecteert de V6 in deze Transit.


sluiscomplex van Linne.
Torino, Fiesta en Anglia.


Ford Consul Corsair.Kasteel Horn.Ik neem een panna cotta toetje met frambozensaus bij de Raspberry Maxx.
Het buffet.Dit stond ook op de camping.Pannenkoekenbakkers.
Als de touring er voor weg is, kan de Touring er voor.


Het noodweer breekt los. We staan in de stalling droog.terug terug

   Evenementen:
  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007