dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

Ein Abend mit Jelle in Hamburg

zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022

Een handelaar met leuk spul, een hotel met een E30 en wat een drukte in de binnenstad en met name in de haven en de Reeperbahn, dat zijn de kenmerken van een flitsbezoek aan Hamburg met Jelle.

Jelle had een nette, mooie en prijstechnisch interessante Wagoneer gezien net boven Hamburg. Ik werd gevraagd of ik mee wilde kijken en dat is niet tegen dovemans oren gezegd. Vrijdag aan het eind van de dag kwam Jelle bij mij in Almere-Haven. We eten lekker buiten bij de lokale snackbar en kijken nog even de eerste training van de Formule 1, maar gaan ook op tijd naar bed, want zaterdag wordt een drukke dag.

De wekker gaat om 6:50 en na een stevig ontbijt vertrekken we richting Hamburg via Groningen en Bremen. Het rijdt allemaal vlot door en ruim op tijd (we hadden afgesproken om 15:00 en zijn er al om 14:00) arriveren we bij de handelaar die een Jeep Wagoneer uit 1988 aanbied.

Een mooie, nette en in goede staat verkerende Wagoneer met een fors kortere gebrekenlijst dan de Wagoneer in dezelfde kleur en met hetzelfde donkerrode interieur uit Diepenheim een tijd geleden. Geen verkeerde auto lijkt het en met een enorme historie aan rekeningen en papierwinkel.

Nadat we nog even rondgekeken hadden boekt Jelle een hotel iets ten Oosten van Hamburg. Dat moet een goede keuze zijn geweest want ik werd verblijd met een E30 op het parkeerterrein. Na te hebben ingecheckt druipen we af naar Hamburg. Met een parkeergarage in de haven en op loopafstand van de leuke tentjes en restaurantjes aan het water leek dit de beste oplossing. Maar niet veel later kwamen we erachter dat het enorm druk is. Ook in de binnenstad hebben we moeite een tafeltje te vinden waar we kunnen eten. Gelukkig is het lekker weer en kunnen we buiten eten. Daarna lopen we nog even de stad door, bezoeken we de Reeperbahn en belanden uiteindelijk weer in de haven, waar het nu uitgestorven is.

Aangekomen in het hotel hebben we 3 schermen, maar moeten uiteindelijk op het telefoonscherm de kwalificatie van de Grote Prijs van Amerika bekijken op het circuit of the Americas. Max haalt geen pole, maar dat heeft hij ook helemaal niet nodig blijkt zondag.

Zondagochtend lopen we na het ontbijt met een televisiescherm naar buiten en daar doet niemand moeilijk over, opvallend! Ook de terugreis verloopt soepel en rond 15:00 ben ik weer terug in Almere-Haven. Jelle moet nog even door en is 18:30 weer thuis.

Of het met de Wagoneer iets wordt weet ik niet, maar het was in ieder geval een kort, maar erg leuk weekend!


Tijdens de Baltic Sea Circle hebben we over die brug gereden, de Kohlbrandbrucke.


Plymouth Fury, bekend van de film Christine.


Opel Rekord Caravan diesel.


Karmann Ghia.


Jelle en de Wagoneer.


Het hotel.


De E30.


We eten en drinken wat bij de Thamer's


Een Hamburger.


We bezoeken de Reeperbahn.


Kijken de kwalificatie op een telefoonscherm.


Bestuderen de prijzen van autorijden in Duitsland.


En worden ingehaald door deze Ford pick-up met camperopbouw.terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007