dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

Jelles Winter Festijn

zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019


Zaterdagochtend 12 januari, het jaar 2019 gaat nu echt beginnen! Het eerste evenement van 2019 vangt aan, Jelles Winter Festijn. Het echte winterweer is in Limburg ver te zoeken, maar dat maakt het weekend er niet minder leuk om. Om 7:15 vertrek ik uit Almere-Haven richting Utrecht, waar ik om 7:52 de Marislaan in rij. Johan staat al klaar en nog voor 8:00 gaat de reis verder naar Heerlen. Voor het bijvullen van de brandstof verlaten we bij Valkenswaard de A2, zodat we in België kunnen tanken. Wel super benzine, wat ik ben nog geen fan van E10. Via wat binnendoor wegen verlaten we België weer en komen even na elven aan in de Boomweg, waar Jelle ons al staat op te wachten.

Het middagprogramma voert ons naar Bergheim. Hier bezoeken we Schloss Paffendorf. Dit is een fraai soort kasteeltje, wat nu in handen is van RWE. In het kasteeltje een tentoonstelling over de bruinkoolwinning in dit gebied. Om de bruinkool te kunnen winnen wordt de bodem afgegraven in een groot gebied. Dit heeft als consequentie dat alles verdwijnt. Niet alleen natuur, maar ook complete dorpen. Die worden dan even verderop weer opgebouwd. Na het bezoek aan Schloss Pannendorf, eten we Curryworst met patat in de lokale snackbar en rijden daarna naar de rand van de afgraving. Hier hebben we een mooi uitzicht over de afgraving. Met grote machines wordt de grond laag voor laag afgegraven.

De middag is inmiddels al weer halverwege, maar er is nog genoeg tijd om, voordat we in Aken gaan eten, nog even in de stad zelf rond te lopen en de modelauto- en treinenzaak, boekwinkel en de MediaMarkt te bezoeken. De aankopen blijven beperkt en we zijn dan ook al vroeg bij het Duitse restaurant. Bokworst en schnitzel worden besteld, waarbij Johan en Jelle de "Gulashsuppe"niet kunnen weerstaan en Johan en ik het ijs met warme kersen toch echt nog willen als nagerecht. Helemaal volgegeten rijden we weer naar Heerlen en vermaken we ons met de film "Babydriver". Het wordt eens niet heel laat (mag ook wel eens) en duiken nog voor middernacht ons bed in.

Zondag is een druilerige dag. Na het ontbijt doe ik nog een poetspoging om het aluminium in het dashboard van de Z3 weer een beetje toonbaar te maken en daarna gaan we naar het MECC in Maastricht. Ondanks dat we er helemaal niet zo laat zijn is het bovendek va de parkeergarage al helemaal vol. Het lijkt dus druk te zijn op de klassiekerbeurs. In de hallen wordt ons vermoeden bevestigd. Het is druk!

Dan even in het kort de beurs zelf. Het aantal Pagodes neemt af. Dat zijn er niet meer zoveel als voorheen. BMW E30’s daarentegen wel. Een enkele Peugeot, waarbij 1 504 sedan. Voor Jelle de nodige Cobra’s, maar geen Cherokee’s. Op modelautovlak is het aanbod erg beperkt en ook qua onderdelen of gereedschap is er weinig bijzonders. Wel laat ik nog twee reservesleutels voor de Anglia maken. De vorm van de sleutel is precies gelijk aan het origineel, alleen de teksten op de sleutel (o.a. Ford) ontbreken. Maar voor 8 euro per sleutel en de tweede voor 4 euro, met daarbij nog een tasje, tijdschrift en snoepje, is het een koopje. Op de vraag of dit wel uit kan zegt de maker: ”Nee.” Het zal dus wel liefhebberij zijn. Blijkbaar zijn er de afgelopen dagen wel goede zaken gedaan, want best veel auto’s zijn inmiddels verkocht. Bij de foto’s een aantal van de in mijn ogen meest leuke auto’s op de beurs. We verlaten het MECC rond vijf uur.

Na een pizza te hebben genuttigd in de binnenstad van Heerlen vertrekken Johan en ik weer naar het Noorden. Het eerste stuk van de reis regent het behoorlijk, maar de wind valt erg mee. Na Eindhoven wordt het droog en net voor 21:00 arriveren we in de Marislaan. Ik zet Johan af en rij verder naar huis. Rond halftien ben ik thuis en kan ik terugkijken op een zeer geslaagd weekend. 2019 is nu echt begonnen! Dank Johan en Jelle voor de gastvrijheid en gezelligheid en er zijn alweer plannen gemaakt voor de rest van het jaar.


De poort van Paffendorf.


Mooi Renaissance kasteel.


Fraaie ballustrade,


torentjes en


gracht er om heen.


Curryworst.


Bruinkoolafgraving.


Proost!


Op naar Maastricht.


Toevallig, een babyblauwe Amazon naast een E30 Touring.


Leuke Transit.


Beide van Frua.


Fiat 1100.


Jelle en de Cobra.


BMW 3-serie.


Porsche 356A.


Peugeot 504 GL uit 1976.


Johan en de 504.


Renault 5.


Volvo 165. Ikwost niet dat dit bestond.


Actiemodel van Mercedes. Er was ook een David Coulthard versie.


Type 3 ponton.


Nog een blauwe Amazon.


Schoonmaken is niet nodig om op deze show te mogen staan.


Taunus vabrio.


Nog even een Porsche 356 tussendoor.


Opnieuw de Taunus.


Een van de vele Pagodes.


Dat is leuk, een Ape Pentaro uit 1962.


Lancia.


Lancia Aurelia B24 spyder.


Mooi basic interieur.


Lancia van Anthony Fokker.


Bedankt mannen!

En Johan Oldenziel voorzag me ook nog van de nodige foto's van het MECC in Maastricht, dus hier nog een epiloog.
Tot volgend jaar!terug terug

   Evenementen:
  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007