dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

- Jelles Zomer Festijn 2017 -
Wassink Toer en Geleense Oldtimer Parade

zaterdag 22 en zondag 23 juli 2017

zaterdag 22 juli: Wassink Toer

Het is rustig bij 'onze eigen clubs' wat betreft evenementen, maar gelukkig mocht ik mee met Johan Oldenziel en Jelle Hagen met de toertocht van de 404-vereniging en de Geleense Oldtimer Parade. Zo krijg ik nog de voorgeschreven hoeveelheid oldtimergevoel binnen deze zomer.

Logistiek was het nog wel even puzzelen om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Ik vanuit Almere-Haven naar Utrecht. Daar de 504 de garage uit en de Z3 de garage in. Samen met Johan naar Peugeot-dealer Wassink in Weert. Bij het oprijden van de A27 kwamen we al de eerste klassieke Peugeot tegen, een Franse 504 Break diesel. We hebben hem echter later niet meer gezien, dus het zal wel een vakantieganger zijn geweest. Zonder problemen kwamen Johan en ik aan in Weert. Dit was echter het eindpunt van de Wassink Toer. We waren vroeg en Johan en ik konden alvast even kennismaken met de organisator van de Wassink Toer. Even later reed Jelle ook het terrein van de dealer in Weert op en met zijn drieeën zijn we in de 504 naar Peugeot-dealer Wassink in Nijmegen gereden. Mooi op tijd arriveerden we in Nijmegen, waar al een groot aantal klassieke Peugeots zich hadden verzameld. Zelfs van over de grens (België en Duitsland)!

De toertocht bestond uit twee delen. Het eerste stuk ging van Nijmegen naar Venlo. Waar we bij de vestiging van Wassink in Venlo getrakteerd werden op koffie met Limburgse vlaai. De route ging over redelijk doorgaande wegen, omdat anders de totale route te lang zou worden. Het weer was prima, geen wolkje aan de lucht. Het werd zelf zo warm, dat ik besloot dat het korte-broeken-weer was.

Na de pauze in Venlo vervolgde de toer zich via een werkelijk schitterende route naar Weert. De organisatie had fraaie binnendoorwegen uitgezocht en het was vooral genieten. In Thorn waren we nog even de route kwijt. Het rondje door het mooie dorpje ging niet helemaal als gepland en voordat we het wisten stonden we samen met diverse andere Peugeots net buiten Thorn een beetje verdwaald te zijn. Maar Johan had al snel in de gaten dat we gewoon iets door konden rijden en dan zouden we vanzelf weer op de route komen, dus het hele spul achter ons aan. Nee, er stond helemaal geen druk op Johan om iedereen weer naar de route te leiden!

In Weert was het zowaar nog steeds droog en mooi weer en de barbecue werd aangestoken. Een paar spettertjes konden ons niet weerhouden om gewoon buiten te eten en ondertussen ging een vakkundige jury de auto's inspecteren, zodat er ook nog iets van een prijsuitreiking plaatsvond. Ik kon me helemaal vinden in het oordeel van de jury. Winnaar was een rode 204 cabriolet en ook in de prijzen de mooie grijze 404 coupe. (Ik hoop toch dat ik al die nummertjes met een nul in het midden goed heb opgeschreven. Johan vergeeft me het nooit en dan mag ik waarschijnlijk nooit meer mee....)


We rijden nog niet zolang op de snelweg of we komen deze Franse Peugeot 504 break diesel al tegen.


Ze zullen overigens niet meerijden met de Wassink Toer.


Peugeot 203 bij Wassink in Weert.


Zelf heeft de organisator een fraaie origineel Nederlandse 504 coupe.


De toertocht was uitgezet door Wassink Autogroep.


In Nijmegen vooral 404's wat de klok slaat.


Zelfs 404's van over de grens. (FOTO JOHAN)


Peugeot 204.


De grijze 404 coupe is wel een van mijn favorieten.


Mooie origineel Nederlandse 304.


Peugeot 403.


We zijn net begonnen aan de rit naar Venlo. De goudmetallic 304 rijdt voor ons.


Achter ons nog een hele sliert Peugeots.


504 cabriolet onderweg.(FOTO JOHAN)


204 cabriolet naast de 504 van Johan bij het Wassink filiaal in Venlo.


Mooi weer, mooi plaatje. Ik besluit een korte broek aan te trekken. Dat lijkt me duidelijk.


Peugeot 404 diesel.


Jos, Jelle en Johan.(FOTO JOHAN)


Onderweg stoppen voor een ijsje.


We zijn hiet Thorn weer uit en de weg een beetje kwijt.


Maar wij niet alleen!(FOTO JOHAN)


Eindpunt in Weert met tweemaal 204 cabriolet en ja het logo van de rechter is niet origineel, mocht u zich dit nog afvragen. We leren weer eens wat.


Zo divers kan het aanbod Peugeots zijn. vlnr: 505, 404 diesel, 404 benzine, tweemaal 204 cabriolet en tot slot een 504 cabriolet.


Beide 404's, beide design Pininfarina, maar toch een totaal andere auto.


Prijsuitreiking en dank woord. De lucht wordt iets donkerder, maar het blijft beperkt tot een paar spetters.


Johan gooit de 504 nog even vol in Belgie op weg naar Heerlen.


De 504 bij Zwaantje Hagen in Heerlen. Jelle laat een berichtje voor zijn moeder achter dat we morgenochtend om 8:30 op de stoep staan.zondag 23 juli: Geleeense Oldtimer Parade

Zondag opnieuw vroeg op. Om half negen stonden we voor de deur bij Zwaantje en konden we met zijn vieren naar Geleen in de 504 van Johan. De weersvoorspellingen waren niet zodanig dag Jelle het met zijn Cobra aandurfde. Lekker op tijd bereikten we het plein in Geleen. Langzaamaan verzamelde zich hier een mooie diversiteit aan oldtimers. Net na tienen vonden we het tijd om te beginnen aan de eerste rit van vandaag, een 80 kilometer lange route door het mooie Limburgse landschap.

Bij terugkomst in Geleen zag ik nog een bekende Spijlbus, maar het kwartje viel niet bij de eigenaren van de VW T1 toen ik achter het stuur van de 504 al zwaaiend langsreed. Pas nadat ik later even gedag kwam zeggen viel het kwartje en herkenden de familie Pauwels en Henk Rikers me. Het ging langzaam wat spetteren, dus we besloten ook de middag route nog te rijden. Deze was gelukkig met 45 kilometer een stuk korter dan de ochtendrit. Aan het eind van de middagrit zijn we weer naar Heerlen terug gegaan. Johan en ik hadden nog een lange rit naar huis voor de boeg.

Het hele weekend was het prima weer. De echte regen kwam pas toen Johan en ik naar Utrecht reden. Nadat we eerst binnendoor via Belgie het eerste stuk hadden afgelegd en in Belgie een patatje hadden gescoord, ging het eenmaal op de A2 enorm plensen. De snelheid van de meeste verkeersdeelnemers ging enorm omlaag en gelukkig was het merendeel van het asfalt ZOAB, anders was het echt geen doen geweest.


Het rallybord wordt bevestigd door Johan met hulp van Jelle.


Deze Cobra-eigenaar durfte het wel aan om met de Cobra te komen, maar later op de dag na de ochtendrit hebben we ze niet meer gezien. Waarschijnlijk wilden ze toch voor de bui weer thuis zijn.


Voor het raadhuis de oudste auto's van de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (SOVL)


Altijd mooi zo'n Mercedes-Benz W113.


Opvallend veel luchtgekoelde Volkswagens.


Wel heel fraaie Karmnn Ghia type 14 low light.


Borgward Isabella naast een Karmann Ghia.


Helemaal in Franse sferen met deze origineel Nederlandse Eend en import zwarte DS.


Kan ik ook wel van genieten, Opel Kadett C Coupe.


Ja, ik zei het al, veel VW's ditmaal. Let op de driewieler op het dak.


Tweemaal origineel Nederlandse Opel Kadett B's.


NSU RO80.


Topolino's.


MG naast een Simca 1501.


Alfa Romeo 6C 2500 Super Sport.


We doen er nog even een Kever cabriolet tussendoor.


Fraaie Golf Cabriolet.


Deze mooie Audo 100 vertrekt voor de ochtendrit.(FOTO JOHAN)


Inmiddels staat er een VW T2a bus naast Johan. Ze verkopen kussentjes, tenminste, ze hebben ze wel, maar ze verkopen ze nooit. (Herman Finkers heeft er nog een leuke conference over.)


Tijdens de ochtendrit houden we pauze in Gulpen voor koffie met vlaai. vlnr: Jelle Hagen, Zwaantje Hagen en Johan Oldenziel.


Weer terug in Geleen parkeert er een mooie Peugeot 201 naast Johan zijn 504.


Johan kijkt bewonderend naar de Minor, een Oost-Europese twee-takt auto.


Henk Rikers zijn VW 1500 ponton.


Ja, dit kan ik dan wel weer waarderen, een DAF Torpedo. Heel mooi gerestaureerd en blijkbaar lid van de DAF Oldtimer Truck Club, net als ik. Ik ken hem overigens niet.


Magirus brandweerwagen met aanhanger.


Commer van de RAF.


Mazda 121, Johan bestudeert dit maar eens even, want dit zie je niet op elke straathoek.


Voor de liefhebbers nog even een Peugeot 302.


Blijft toch machtig mooi die grille met de koplampen daarachter.


De regelmatige website-bezoeker weet dat ik iets met Pagode's heb.


Ford Taunus 17m


Limburg, dus een Multivlaai (sorry pla) mag niet ontbreken.


Het begint een beetje te miezeren, dus we vinden het tijd om de middagrit te gaan rijden. Er wordt nog een praatje gemaakt met Johan over de auto.


We sluiten af met dit beeld. Ja, rij hier maar achteraan. Dat is genieten. Hij moet wel een aantal breedteverboden hebben genegeerd vrees ik, want de route was niet helemaal geschikt voor vrachtwagens.(FOTO JOHAN)

Johan, Jelle en Zwaantje heel erg bedankt voor het leuke weekend. Ik heb me prima vermaakt.terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007