dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN A tot Z rit

vrijdag 28 tot en met zondag 30 september 2018


Het idee.
Wat hebben Aadorp en Zijtaart met elkaar gemeen? Nou niet zo heel veel. Ze liggen niet echt dicht bij elkaar, zelfs niet eens in dezelfde provincie en heel veel raakvlakken zijn er dan ook niet. Toch zijn beide plaatsen onderdeel van een toerrit. Aadorp is de eerste plaats in het Nederlandse plaatsnamenregister en Zijtaart de laatste plaats en dat gegeven is dan weer een leuk uitgangspunt voor een toerrit.

Hoe gaan we dat aanpakken?
Dat het niet een gewone huis-tuin-en-keukenrit wordt is al snel duidelijk. Ten eerste is het begin- en eindpunt niet op dezelfde plek en ten tweede ligt er ruim 200km tussen beide plaatsen als je niet via de autosnelweg wilt, maar via een beetje leuke weggetjes. Kortom, op 1 dag is dat bijna niet te doen en zelfs als onderdeel van een weekend is dit een kleine uitdaging. Maar binnen de LVWCN gaan ze uitdagingen niet uit de weg en Ton Ketelaars heeft dit idee verder uitgewerkt tot een Najaarskampeerweekend.

De opzet.
Start van de A tot Z rit is niet (verrassend!) in Aadorp, maar bij restaurant de Liedenbaum in Bornebroek. Het eindpunt van de rit is niet (verrassend!) in Zijtaart, maar op de camping Het Goede Leven in Eerde. Op deze camping zou ook de verdere Najaarsbijeenkomst plaatsvinden. Tot zover het uitgangspunt en dan nu de verdere logistieke invulling, waarbij er een aantal beslissingen moeten worden genomen: Met welke auto gaan we, met welk kampeermiddel gaan we, hoe lang en waar gaan we overnachten?

Met welke auto gaan we.
Nadat de Trouwe Groene Variant uitentreuren was getest in augustus, leek het ons de verstandigste beslissing om dan maar met deze auto naar de Najaarsbijeenkomst te gaan.
Met welk kampeermiddel gaan we?
Ernst had onlangs de uitdraaipoot van de jongste caravan (1969 en dat scheelt een jaartje met de andere caravan) uit ons bestand gelast en omdat deze caravan slechts eenmaal eerder door alleen Carl was gebruikt, leek het ons een goed idee om deze caravan als overnachtingsmiddel mee te nemen.
Hoe lang gaan we?
Nou in ieder geval het hele weekend, want met alleen al een toerrit van 200km red je het niet op 1 dag.
Waar gaan we overnachten?
Dit was nog wel een lastig vraagstuk. Tegenover restaurant Liedenbaum in Bornerbroek is een camping, de Minicamping Erve Henderiks Hoeve. Dat scheelt een stukje rijden, maar dan moet je wel die sleurhut meenemen tijdens de A tot Z rit en dat is niet handig. Besloten is dan ook om op vrijdag al naar Het Goede Leven in Eerde te gaan en daar ons kampement op te slaan. Dit zou betekenen dat we zaterdagochtend vroeg op moesten en de 150 kilometer naar Bornerbroek moesten rijden. Ach, we zijn langzaam aan het afkicken. Van een ritje van 8.700km naar een ritje van 3.500km is nu een ritje van nog geen 1.000km een peuleschil.

De uitvoering.
Carl had donderdag al met zijn vriend Eric de caravan uit de stalling gehaald (de nodige caravans verplaatsen, de pick-up eruit, de Touring eruit en dan kan de caravan van zijn plaats) en naar zijn huis gebracht. Jos is vrijdagochtend naar Lelystad gereisd en vrijdagmiddag nadat alle spullen waren ingepakt konden we naar Eerde rijden. Daar kwamen we net na zessen aan op de camping, waar al de nodige LVWCN-ers stonden. Caravan neerzetten, gedag zeggen en eten klaarmaken. De avond werd doorgebracht bij de Bijwaards, Toledo’s en Verhulsten. Om 23:00 werd het tijd om het bedje op te zoeken want zaterdag moesten we vroeg op.

Zaterdagochtend om 6:15 stond Jos met de organisator Ton Ketelaars in het washok. Ton had net een grote pot koffie gezet en deelde even later een kopje uit aan ons. Na het ontbijt werd het ijskrabben, want het was zo koud geweest die nacht, dat er ijs op de auto zat. Om 7:00 verlieten we de camping op weg naar Bornerbroek. Tot op anderhalve kilometer van het restaurant en beginpunt verliep de reis vlot en om 9:10 hadden we bij het beginpunt kunnen zijn, maar wegopbrekingen en aangepaste wegen, waardoor de TomTom niet meer de weg wist, zorgde ervoor dat we nog net op tijd aankwamen bij de Liedenbaum. Het was 9:30. Het welkomstwoord en uitleg was net bezig. We kregen gelijk een kopje koffie met krentenweg en konden daarna vrij snel de auto weer starten. Eerst even overleggen met wie we zouden oprijden, want Dennis Bras met zijn T1 en Maurits Schouten met zijn 1600TL waren alleen. Uiteindelijk hadden we een clubje van 4 auto’s toen ook Erwin en Marga Braet met een T2 zich bij het clubje voegden (of wij voegden ons bij hun, dat kan ook). Tijd om de auto’s te starten. Dat ging even niet, maar na een duwtje sloeg de motor van de Trouwe Groene Variant toch aan. Iets met het startrelais, want de accu zelf was prima.

De route
De A tot Z rit bracht ons niet alleen in Aadorp (voor wie niet weet waar dit ligt, dit ligt niet ver bij Almelo uit de buurt) en Zijtaart (nabij Veghel), maar voerde ons ook over de Sallandse Heuvelrug, de Posbank en de Zeven Heuvelenweg. Ton Ketelaars en zijn vrouw en Peter Hageman en zijn vrouw hadden een hele mooie route uitgezet, met schitterende wegen, fraaie landschappen en leuke plaatsjes. Op de Sallandse heuvelrug een kopje koffie gedronken met dank aan Erwin en Marga, die hiervoor zorgden. Op de Posbank brood met kroketten gegeten en bij Cuijk net na de pont een fotostop gemaakt. Door het prima navigeren van Marga en het goed in de gaten houden of de volgers wel volgden door Erwin kwamen we precies op tijd aan op de camping in Eerde voor de enige echte LVWCN-worsten en de prijsuitreiking. Onderweg moesten er namelijk nog een hele reeks zinnen voorzien worden van een plaatsnaam. Het was wel duidelijk dat dit klusje een stuk makkelijker was in je luie campingstoel met een drankje in de zon, dan onderweg in de auto. Maar Carl en ik hebben toch ons best gedaan en kwamen een heel eind. Toch gingen de meeste prijzen naar de achterblijvers op de camping Het Goede Leven die niet de A tot Z rit hebben gereden.

Het vervolg van de Najaarsbijeenkomst
Na de prijsuitreiking stond er een buffet klaar in het restaurant van de camping en konden we de hongerige magen vullen. Prima geregeld! Aan het eind van de avond werd het tijd het warme bedje op te zoeken voor opnieuw een koude nacht, waarbij de uitgedeelde LVWCN-kaarsjes weer handig waren als licht, want in deze caravan is de binnenverlichting nog een klein raadsel.

De zondag
Voor de vroege vogels die nog actief bezig wilden zijn, was er een ochtendwandeling in de omgeving. Deze startte om 9:30, maar dit werd iets later om iedereen de gelegenheid te geven zich aan te sluiten. Het uitzichtpunt op een voormalige vuilnisbelt gaf ons een mooi uitzicht over de omgeving. Na de wandeling volgde koffie met iets lekkers in het restaurant. De rest van de ochtend en begin van de middag werd gezellig op de camping doorgebracht.

Weer naar huis.
Zondag tegen 16:00 pakten we langzaam de spullen weer in en braken we de luifel af. Nog een ‘kort’ ritje naar de stalling waar de gebruikelijke tombola zich weer kon afspelen (caravans verplaatsen, pick-up eruit, Toruing eruit, Golf II eruit, en dan caravan erin, Trouwe Groene Variant erin, Touring erin en pick-up erin en tot slot de caravans weer terugduwen). Als extra dimensie nog even de ladder, die tijdelijk als hek voor de schapen diende, weggehaald, zodat we de touwen van het zeil voor ons deel van de stalling weer goed konden hangen aan het plafond. Voordat de schapen doorhadden dat het ‘hek’ weg was, waren we klaar en kon de ladder weer als hek dienen. We hoefden dus niet achter de schapen aan. Uiteindelijk met de Golf II weer naar huis gereden.

We kunnen terugkijken op een geweldig leuk weekend met een uiterst fraaie en ongebruikelijke toerrit. Helemaal goed Ton en Gemma Ketelaars!


Een rustige en koude zaterdagochtend op de camping.


Georg Meyering, onze Duitse clubgenoot met zijn Silver Bug, bij de start van de A tot Z rit.


Pauze tijdens de A tot Z rit.


Tijd voor koffie op de Sallandse Heuvelrug.


Tanken, want het is een lange rit.


Hier staan we op de Posbank.


Waar we lunchen.


Wachten op de pont.


Op de pont.


Maurits maakt foto's.


We hebben veilig de overkant bereikt. Marga en Erwin rijden als eerste van de pont.


Gevolgd door Maurits met zijn 1600TL en aanhanger.


Carl met de Trouwe Groene variant.


En Dennis met zijn T1.


Type 3 op de kade.


Fotoshoot.


Nogmaals, maar nu van bovenaf.


Zo kom je vast in het clubblad!


Hier deden we het allemaal voor!


Tweemaal type 4, een fastback en een variant. Let op de kentekens!


Prijsuitreiking door Ton en Gemma Ketelaars.


Type 3 onderonsje op de camping.


Maurits moet trost zijn geweest op de grote opkomst van type 3's.


Ruime plekken op de camping. Wat zeg ik, we hadden een enorm groot veld ter beschikking.


Uitzicht vanaf de vuilnisbelt.


Marc en Marlies Bruna, Carl en Ton Ketelaars


Tijd om naar huis te gaan.


Mooie originele T2b camper met Dormobile dak.


De tombola bij de stalling.terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007