dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN - Herfstrit

zondag 31 oktober 2021

Dit is de laatste toerrit van 2021. HendrikJan en Sonja Wijers hadden de organisatie op zich genomen. Startplek was Babberich. Dit is vlakbij Arnhem, dus alhoewel we met De Rode Fruitmachine de rit zouden rijden, wilden we Willem Range wel even oppikken en meenemen. We werden ontvangen met koffie en wat lekkers en het parkeerterrein liep helemaal vol met luchtgekoelde Volkswagens.

Carl vond (opnieuw) onderdak bij Loek Bosman en Willem navigeerde mij langs de mooie wegen en plekken van Oost-Nederland. Onderweg was er een pauzepunt waar niet alleen de inwendige mens aan zijn trekken kwam, maar ook de hersens gebruikt moesten worden. Een groot stuk karton met 8 VW-onderdelen en twee glazen potten met onderdelen omvatten de prijsvraag. En het ging om mooie prijzen! Nou is mijn kennis van onderdelen in het algemeen en VW-onderdelen in het bijzonder niet erg groot, dus ik deed een poging, maar wist bij voorbaat dat dit niet goed genoeg zou zijn. Daarna snel door met de route. Onderweg nog even een herfstfoto gemaakt en aan het eind bracht Willem ons weer terug in Babberich. We vielen inderdaad niet in de prijzen, maar konden wel terugkijken op een erg leuke dag. De Rode Fruitmachine reed prima en de route was van hoog niveau.

Nadat Carl en ik bij Willem in Arnhem gegeten hadden, moesten wij nog in de stromende regen naar huis. Het was maar goed dat ik de onderkant van de pick-up na vele jaren eindelijk eens een likje verf had gegeven, want het water kwam met bakken uit de hemel.


Grote opkomst, circa 50 luchtgekoelde VW's.


De pick-up staat nu nog in een mooi herfstzonnetje.


Buiten en binnen werd het gezellig.


Fraaie Kever uit 1960.


Tijd om aan de toerrit te beginnen.


Welke VW-onderdelen zijn dit?


En hoeveel stuks zitten in beide potjes.


Kevers van de familie Alink.


De bussen.


Men overziet de situatie.


En bekijkt het materieel uit het buitenland.


Samba met Safari-ramen.


Jaarlijkse herfstplaatje.


Eindpunt, nu is het nog droog.

Tot in 2022!terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007