dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN Herfstrit

zondag 28 oktober 2018


Het wordt kouder, de wintertijd gaat in, kortom het wordt tijd om het klassiekerseizoen 2018 af te sluiten. Dit doen we traditioneel met de Herfstrit van de LVWCN. Voordat we hieraan beginnen halen we eerst vrijdagavond de DAF, die weer APK gekeurd is, op uit Piershil. Heel erg veel dank hiervoor Gerrit! Zaterdagochtend besteed ik aan het schoonmaken van de DAF. Deze moeite had ik me kunnen besparen, want de DAF was bij aankomst bij de stalling nog smeriger dan daarvoor. In de stalling vervangen Carl en ik nog de olie van de Jetta, nadat we eerder al de uitlaat hadden vervangen. Die moet binnenkort weer de weg op.


Gebr. Timmer Internationaal Transport; de grote en de kleine.


Carl tapt de oude olie af van de Volkswagen Jetta.

Zondagochtend rijden Carl en ik met de Rode Fruitmachine vanuit Almere-Haven via Harderwijk, Epe en Oene naar Olst. Net voor Olst gaan we met de pont over de IJssel. Het startpunt van de Herfstrit is bij Infocentrum IJssel den Nul. Hier aangekomen zijn we, naast de organisatoren, de eerste. Niet getreurd. We maken een praatje met de uitzetters van de rit en na ongeveer 15 minuten arriveren er al meer deelnemers. Wij besluiten koffie te gaan drinken. Uiteindelijk is er een behoorlijke opkomst met een diversiteit aan luchtgekoelde Volkswagens en 2 luchtgekoelde Porsches.


Op de pont naar Olst.


We zijn de eerste.

De Hootsen Ovaal blokkeert ons vertrek.


Overgangsbril
Om 12:00 is het tijd om de rit te gaan aanvangen. We rijden over de mooie dijkjes langs de IJssel naar Deventer en maken in Deventer de binnenstad onveilig met de stoet luchtgekoelde VWs. Dit gaat prima door de oude en smalle straatjes van Deventer, want het is rustig in de binnenstad. Na het verlaten van de binnenstad van Deventer trekken we de IJssel weer over richting Terwolde. We komen langs gemaal Terwolde, we rijden vervolgens Terwolde in en na Welsum passeren we de grootste vrije uitloop kippenboerderij van Europa met 60.000 kippen. We vervolgen de route naar Veessen en Vorchten. We komen langs natuurgebied Fortmond en bij camping IJsselhoeve maken we een tussenstop voor een uitsmijter. De uitbater waarschuwt ons nog dat het 3 kwartier gaat duren, omdat er meerdere LVWCN-ers hier zijn neergestreken, dus heeft hij het druk. Maar die anderen zijn niet zo snel met een beslissing nemen en uiteindelijk hebben we na 5 minuten een heerlijke uitsmijter op ons bord en binnen 3 kwartier is deze ook soldaat gemaakt. We kunnen weer op pad, de andere LVWCN-ers achterlatend.


Eten onderweg.


Carl en Jos aan de uitsmijter.
T1 Pannekoek, T2 Timmer en T1 Smidt.


De route gaat verder via de dijkweggetjes naar Hattem en Zwolle. De uitzetters hebben er echt werk van gemaakt en dit resulteert in een schitterende route. Het weer is ook nog eens prima, met een heerlijk winters zonnetje. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. De organisatie heeft blijkbaar geprobeerd zolang mogelijk een bepaalde dijk te rijden, wat leidt tot veel kilometers met weinig aanwijzingen. De navigator heeft even rust. Daarna rijden we dwars door Zwolle heen. Na Zwolle zoeken we weer de smalle weggetjes op en komen langs kasteel het Nijenhuis om daarna een onverharde weg te nemen. Hier maken we samen met de familie Bras nog een tussenstop voor een warm drankje. De andere LVWCN-ers komen langzaam het onverharde weggetje afrijden en gaan ons voorbij. Een leuk gezicht.


De spoorbrug bij Zwolle.


Een van de organisatoren van de rit; Jolanda ten Brink.
Tijd voor de drankje met de familie Bras.Dan is het nog maar een klein stukje naar het eindpunt van deze fantastische en geslaagde laatste toerrit van 2018. Bij Ripperda in Den Nul krijgen we van de club nog een drankje aangeboden en kunnen we napraten over de Herfstrit en het afgelopen LVWCN-jaar. Een prima jaar overigens, want we hebben de nodige kilometers gemaakt en dat zonder al te veel problemen. Tegen vijven wordt het tijd om naar huis te gaan.


Eindpunt in Den Nul.


Nadat de Rode Fruitmachine weer in de stalling is gezet, keren we terug naar Almere-Haven. We kunnen aan onze winterslaap beginnen! We melden ons vast weer in 2019.terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007