dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN -Kampeerweekend België

donderdag 26 tot en met zondag 29 april 2018

Eten, toeren en drinken in het mooie België

Donderdag
Twijfelden Henk en Henk in 1982 nog over België, ik hoefde er geen moment over na te denken. De Rode Fruitmachine uit de stalling gehaald, ingeladen en op naar Geraardsbergen in België. Na circa anderhalf uur krijg je dan trek in koffie, dus werd er een tussenstop gemaakt in Kerkwijk, waar Martien de Kever en Puck al klaar had staan. Na nog een goed stukje toeren, met wat drukte rond Antwerpen en even tanken net na Antwerpen, kwamen we in de loop van de middag aan in Geraardsbergen. We werden gelijk hartelijk welkom geheten door Maurits Schouten, de organisator van het weekend. Voorzien van een tas met documentatie, routeboek, informatie en per equipe 4 oranje tompoezen konden we een plekje op de camping gaan zoeken. Na wat rondkijken en overleg kozen we voor een ruime en rustige plek, met het idee dat er nog wel meer LVWCN-ers zouden komen. Blijkbaar waren we bijna de laatsten en werd het laatste stuk gevuld met in totaal 4 equipes. 's Avonds hield Maurits een welkomstwoord in het restaurant van de camping en konden we genieten van een van de lekkernijen uit de streek, het Mattentaartje. Het werd laat op de camping.


Kerkwijk.


Martien heeft de Puck al aangehaakt.


Aankomst op de camping. Maurits heet ons welkom.


Een mooi plekje gevonden.


Oranje tompoezen ivm Koningsdag.


Martien bakt ze bruin.

Vrijdag
Deze dag was er een druk programma. Vooraf had je een keuze moeten maken tussen diverse programma's. Carl en ik hadden gekozen voor de 'Asterix-route'. In de ochtend via een mooie route naar het Gallo-Romeins museum in Velzeke. Hier kregen we op een leuke manier uitleg over de Romeinse tijd en hoe dit ontstaan was. Heel leuk gedaan. Een en ander werd nog eens in beeld gebracht door Lego-maquettes. Leuk, leerzaam en vermakelijk! Om kwart voor een werden we verwacht bij de VW-garage Thoen in Zottegem voor de lunch. Alle luchtgekoelde VW's werden rond het pand van de VW-dealer geparkeerd. Een mooi gezicht en de lokale verslaggever kon fraaie plaatjes schieten voor in de krant. De lunch smaakte heerlijk. Ter gelegenheid van de OpenDeurDagen vond een van de deelnemers het een goed idee om de sleutel in de bus te laten zitten en de deur in het slot dicht te doen. Altijd een leuke uitdaging voor de LVWCN-ers om die bus weer open te krijgen. Uiteindelijk lukte het Lisa van Toledo om door het kleine zijraampje naar binnen te komen. Probleem weer opgelost en tijd om verder te gaan. Onze route ging naar Bierbrouwerij Roman in Oudenaarde. Hier kregen we ook een leerzame rondleiding door de bierbrouwerij en na afloop twee flesjes van het lokale vocht met een glas mee naar huis. Prima verzorgd allemaal. Na een dag vol met eten en drinken hielden we het bij terugkomst op de camping bij een simpele zelf klaargemaakte maaltijd. Na een wandeling rond het meertje werd het nog laat op de camping.


De wachters staan al klaar in het Archeocentrum in Velzeke.


Met Lego waren maquettes gemaakt van o.a. een Romeins badhuis (Jelle, dit lijkt wel op het badhuis in Heerlen met die tegels onder de vloer!)


Romeinse villa.


De Kever Cabrio van Mart Bijwaard bij VW dealer Thoen.


VW 1600 TL van Maddox, bekend uit de TV-serie "De zaak Menten", onlangs nog op TV.


De rest van de groep arriveert.


De geparkeerde luchtgekoelde VW's geven mooie plaatjes.


Dennis Bras met zijn T1.


Martien Jonkers en Wim de Wilt.


Kever, type 3 en 181.


Driemaal Kever met rechts de Jeans Bug van Patrick Bras.


T2b en T2a's.


De Karmann van Ausma en de Brilkever van Bruna ingeklemd tussen VW bussen.


Eens kijken of er een groepsfoto gemaakt kan worden.....


De type 3's waren nog goed vertegenwoordigd.


Opendeur dagen! Hoe maak je een VW bus open als de sleutel er nog in zit.


VW Variant van Tiddo Bresters.


De Ovaal van Hootsen voert het veld aan.


Het is VW wat de klok slaat.


De Spaarkever van Musters


Bij de Roman bierbrouwerij.


Roman bierbrouwerij.


Roman bierbrouwerij.


Uitleg over de brouwerij.


Het vullen van de flessen.


Vele metertjes en schakelaars van de oude installatie.


Koperen ketels.


Carl aan het bier!


vlnr: T2a pick-up van Timmer, 1600 TL van Maurits Schouten en Kever van Jonathan en Alice Schouten.


Steyr in model.


Indruk van de camping.


Waterfietsen in Kever model.

Zaterdag
Voor de zaterdag hadden we gekozen voor de Soete-route. Eerst een lange rit (1.5 km) naar de plaatselijke bakker om te zien hoe ze nu die Mattentaartjes maken. Bij Wouter de Smet krijgen we een leuke en soms hilarische demonstratie. Ook hier natuurlijk proeven van deze lekkernij uit de streek. Het middagprogramma bestond uit een mooie rit naar de chocolaterie Hermes in Ronse. De groep was in tweeën gesplitst en wij zaten in de tweede groep. Hadden we eerst mooi de tijd om het stadje Ronse te bekijken met een kleine modelautowinkel (of iets wat daar voor door moet gaan) en een station dat vroeger aan een doorgaande lijn lag, maar tegenwoordig een kopstation is. Om drie uur was het tijd voor de rondleiding door de Chocolaterie. Gehuld in beschermende kleding kregen we ook hier een leuke en leerzame rondleiding, waarbij ook actief aan het maken van de chocola werd deelgenomen door een enkeling in de groep en natuurlijk weer proeven achteraf. Aan het eind van de dag was er een gezamelijk maaltijd in het restaurant van de camping en kreeg Maurits Schouten een niet te stoppen applaus voor zijn inzet om van het weekend een onvergetelijk weekend te maken. Prima gedaan Maurits, je hebt er echt heel veel werk van gemaakt en het was prima georganiseerd.


Demonstratie van het maken van de Mattentaartjes.


Ook hier Zeelandia ingrediënten.


Een schaal vol Mattentaartjes.


Chocolaterie Hermes.


Verdwaalde VW T1 in het stadje Ronse.


Fraaie fontijnen in Ronse.


Station van Ronse.


Nu een kopstation, maar ooit liep het spoor gewoon door.


Aankomst Jeroen Wassing bij de Chocolaterie.


De VW's op de binnenplaats bij Hermes.


We zijn welkom!


Gepaste kleding voor de rondleiding.


Iedereen zit er op zijn paasbest uit.


Kevers van chocola.


Een beetje hulp bij het maken van de chocola is nooit weg.


Met open dakje en surfplank.


Authentieke beschutbussen in de Yvonne Mostard caravan.

Zondag
En dan komt er een einde aan het mooie weer. Zondag is regen, regen en nog eens regen. We doen rustig aan en pakken de tent in. Rond het middaguur vertrekken we samen met Martien naar Nederland. Bij Martien en Arina hebben we nog een smaakvolle barbecue gehad en na het eten vertrokken Carl en ik naar Almere-Haven, waar Carl me heeft afgezet. Carl is alleen verder gereden met de pick-up naar Lelystad. We kunnen terugkijken op een heel leuk en geslaagd weekend!


Zondag, regen.


Terug in Kerkwijk.

Maurits Schouten heel erg bedankt voor het leuke, leerzame, vermakelijke en zeer goed georganiseerde kampeerweekend. Martien bedankt voor je gezelschap, koffie en barbecue. Het was een onvergetelijk evenement.terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007