dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN - Kleine raampjes dag

zondag 6 augustus 2017

Nog maar net bekomen van de hectiek van het kopen van een auto, was het alweer tijd voor de kleine raampjes dag in Laren. Dit evenement werd in 2016 voor het eerst gehouden. Een plein in het centrum van Laren wordt afgezet en helemaal gereserveerd voor Luchtgekoelde Volkswagens. Dit zijn voornamelijk leden van de LVWCN en de Karmann Ghia Club, maar dit hoeft niet. De nadruk ligt op de Brillen, Ovalen en Karmanns, maar ook andere luchtgekoelde VWs zijn welkom, zoals T1s, TT2s, T3s (mits luchtgekoeld), Type 3s, buggies, etc

Lex van Garderen had de regie in handen. In 2016 was het evenement al een succes, dus Lex kon er niet om heen om ook dit jaar weer een kleine raampjes dag te organiseren. Het bestuur van Laren verleende wederom alle medewerking en dit jaar was de opkomst opnieuw boven verwachting.

Carl en ik, aangevuld met Eric, gingen zondag al vroeg met de net aangeschafte E30 Touring naar de stalling om de Rode Fruitmachine wakker te schudden. Meestal start de pick-up al gelijk bij het omdraaien van de sleutel, nu had hij er iets langer voor nodig, maar uiteindelijk sloeg de motor aan en kon de auto de stalling uit gereden worden. Bij het tankstation leek het er nog op dat er wat benzine lekte bij de vulopening. Dit zal waarschijnlijk een niet meer zo fris afdichtrubber zijn.

Iets na negenen kwamen we aan op het plein in Laren. Diverse mensen waren druk doende om het evenement op te starten. Afzettingen geplaatst, clubstand opgebouwd en een autotransporter met voertuigen werd gelost. Vanaf 10 uur kwam de toestroom van mensen opgang, het werd drukker en gezellig. Een spreker vertelde over de diverse autos en er was genoeg te zien en te bepraten. Speciale aandachttrekkers waren een originele Herbie-kever, die daadwerkelijk in een van de films is gebruikt en een 4-deurs politie Kever. Allebei van Porsche Classic Centrum in Heeteren. Er werden zelfs nog prijzen gegeven voor de mooiste bril, de mooiste Ovaal en de mooiste andere Luchtgekoelde VW. Ditmaal niet door doorgewinterde VW-kenners, maar daar partners van clubleden. Dat geeft weer eens een andere en frisse kijk op autos.

Aan het eind van de dag kwam ik nog een oud-collega en autoliefhebber tegen die ik al in geen jaren meer had gezien. Dat was een leuk en verrassend weerzien. Uiteindelijk was het tijd om weer de polder in te rijden en de pick-up terug in de stalling te plaatsen. Al met al was het een zeer geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.


I bought myself a BMW E30 Touring!


Je kunt er met 4 a 5 personen in, je kunt dan ook nog wat bagage meenemen en hij heeft een trekhaak. Alles wat de Z3 ontbeert.


En een groene had ik nog niet.


Originele Herbie. Onder andere gebruikt voor het rijden zonder bestuurder. Tenminste, zonder dat je de bestuurder ziet in beeld.


Tweemaal Bril. Allebei met NP.


Politie Kever met 4 portieren.


Vrolijke kleuren bij de Karmann Ghia's.


De voorste drie coupe en de laatste twee cabrio.


Leuke dakdragers.


De nadruk lag op de Brillen en ovalen. Hier het rijtje Brillen.


T2a camper.


Hier het rijtje Ovalen.


Blauw was populair.


Heel populair.


De bussen., vlnr: T2b van Jan Eveleens, T2a pick-up van Timmer, T2ab camper van Henk Akkerman, de T1 was winnaar in de categorie overige en tot slot de T2a van Gert Tepper, plaatsgenoot van mij.


De nieuwere Kevers met het vierkante achterruit.


VW 1600 Variant.


Golf GTI Mk II.


VW 1600 TL.


Over de auto's werd nog een praatje gemaakt.


Natuurlijk moest de T1 Samba van Jan Pannekoek ook even voorrijden.


Martien Jonkers kun je die Panda niet even ergens anders parkeren?


Hier het rijtje Ovalen.


Leuke T2a bus.


Mooie Bril.


Meer fraaie Brillen.


En dan is het tijd voor voetbal. Het Nederlands vrouwenelftal wordt Europees kampioen. Hootsen weet het voor de wedstrid al zeker.terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007