dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN Lenterit

zaterdag 22 april 2017

LVWCN Lenterit "De meeste deelnemers maakten een foto van hun luchtgekoelde VW bij de bloembollenvelden. Ik ging voor het mooiste huis van Lutjewinkel!"

Alle ingredienten waren aanwezig voor een mooie en gevarieerde Lenterit van de Luchtgekoelde VW Club Nederland op zaterdag 22 april. Het was nog wat fris en waaide behoorlijk. De pick-up had moeite met de tegenwind op de dijk Leystad-Enkhuizen, maar het was zo goed als de hele dag droog en warm genoeg om buiten te lopen.

Rond 9:00 vertrokken Carl en ik vanuit Lelystad naar Schagen. Het startpunt was bij het leuke en mooie automuseum van de familie Kapitein. Nou zijn we hier wel vaker geweest en een aantal leden van de familie kennen we ook van de DAF Oldtimer Truck Club, maar een bezoek aan dit kleine, maar ook zo leuke museum is altijd weer een feest. Bij aankomst was het al een drukte van belang. Binnen eerst afrekenen bij Maurits Schouten, zodat we aan het eind van de dag verzekerd zouden zijn van een maaltijd. Daarna een kopje thee met krentenkoek gehaald en het museum in. Vele bekende gezichten en een heleboel mooie auto’s. Niet altijd in showroomstaat, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker.

Inmiddels was Eric Schuil, onze vriend uit Stiens, ook aangekomen. Hij had dit keer een 181 meegenomen, zijn laatste aanwinst.

Rond 12:00 konden we vertrekken. Ik zou achter Eric en Carl aanrijden, maar die was ik na drie straten al uit het zicht verloren. Gelukkig kwamen Linda en Peter Hootsen en Ate met zijn dochter nog voorbij en ik haakte achter hun aan. Onderweg was er een tussenstop en konden er foto’s gemaakt worden van de auto’s bij de bloembollen. Met dank aan Marion Verwindt van Stichting ‘Bloeiend Zijpe’. Dat gaf mooie plaatjes. Vervolgens ging de rit verder langs de mooie wegen van Noord-Holland. Bij Kolhorn was een tweede stop, met een versnapering aangeboden door de club. We zijn het leuke plaatsje Kolhorn nog even ingelopen. Nou ligt Kolhorn op een steenworp afstand van Lutjewinkel, dus ik kon het niet laten om even langs het huis van de ouders van Jorrit te rijden. De weg die we eigenlijk zouden moeten nemen Lutjewinkel in was gestremd, maar dat weerhield mij niet om toch een kleine omweg te maken en uiteindelijk bij het huis van de familie Hartmans aan te komen. Voor mij het mooiste huis van Lutjewinkel. Snel even gedag gezegd tegen Jorrit zijn vader, die in de tuin bezig was. Daarna de pick-up op de smalle oprit gezet en een reeks foto’s gemaakt. Kunnen we weer een mooie mok maken net als jaren geleden toen met de Corsair voor dit zelfde huis.

Na deze ingelaste fotostop verder naar het eindpunt in Wognum. Hier woont Henk Sloetjes en wat een leuk huis en inrichting heeft deze man. Alles in stijl met zijn stolpboerderij uit 1879. Leuke auto’s, waaronder veel van zijn familie, een authentieke inrichting van de boerderij en nog een stel modelauto’s op de koop toe. Tussen alle leuke dingen door ook nog een heerlijke maaltijd met ijs toe! Het werd dus laat voordat we weer richting huis gingen.

Maurits Schouten en Henk Sloetjes heel erg bedankt voor deze grandioos leuke dag. De dag zat vol met aangename verassingen. Heel mooi, heel leuk en heel gezellig!


Automuseum Schagen.


Zo'n Vauxhall kwamen Jelle, ik en Gerben ook tegen tijdens de vakantie in Frankrijk en Zwitserland. We weten nu dus welk merk het is.Austin Radiowagen nog in de originele toestand.


En de apparatuur werkt nog (of beter; weer).


Mooie Kever.Leuke Karmann Ghia.


Veel Daf's in het museum. Veelal auto's die vroeger door de familie werden gereden. Elk kind kreeg van Pa een auto.


Klaar voor vertrek.


Brilkever van Henk Sloetjes.


VW 181 van Eric.Type 3 TL was met 4 stuks erg goed vertegenwoordigd.


Deze snoek was de laatste auto van Kapitein.Vader en schoonzoon Hootsen.
Mooie velden met bloembollen.


Daar past de pick-up ook wel bij.


Tijd niet gezien, Gert en Lydia uit Almere-Haven.


Ik zei het al: De opkomst TL's was goed te noemen.
Het mooiste huis van Lutjewinkel.


Mooie Cadillac, en dit was slechts een van de vele klassiekers van Henk.


Erics 181

terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007