dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN Lichtjesroute

vrijdag 22 tot en met zondag 24 september 2017

Voor het Najaarsweekend van de LVWCN hadden Erwin en Marga Braet een leuk idee, de Lichtjesroute in Eindhoven. Dit betekende dat het kampeerweekend laat in het jaar zou zijn en in de buurt van Eindhoven. Carl en ik hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. Donderdagmiddag wassen we de Touring en de Karaat, zodat we een beetje toonbaar op de camping zouden arriveren. Het was sowieso al de vraag of de Touring geaccepteerd zou worden, maar Volkswagens (lucht- of watergekoeld) met een trekhaar waren niet inzetbaar. Dit zou gelijk de eerste keer worden dat we een aanhanger achter de Touring zouden hangen, dus eerst maar even afwachten af alles werkt. Dit bleek geen enkel probleem (zoals er tot nu toe eigenlijk helemaal geen problemen met de Touring zijn).

Vrijdagochtend kwam Eric aan in Lelystad, onze kok voor het weekend! Met de Touring, waar de Karaat achter werd gehangen, en de pick-up reden we naar Veldhoven. Zonder problemen en met een fotostop onderweg kwamen we vroeg in de middag aan op camping "Het Witven". Hier was een ruim veld gereserveerd voor de LVWCN. We zochten een plekje. Dat was nog lastig, want ons vaste ijkpunt en koffiecorner Martien zou het weekend niet komen. Toch een plekje gevonden naast de rode bus van Hootsen. Niet veel later kwamen Cor en Gerrie Rutte met hun nieuwe auto en caravan het terrein oprijden. Zonder al te veel overredingskracht konden we ze verleiden naast ons te gaan staan. Zo, voor de koffie wordt ook weer gezorgd dit weekend! En Eric zorgt voor het eten, dus ons natje en droogje is verzorgd.

Het klapstuk van dit weekend was de "Lichtjesroute" en om dit nog extra te onderstrepen had Erwin Braet voor alle deelnemers een duplo-lamp met kevertje gemaakt op een mooi gedenkplankje. Echt heel leuk en mooi gemaakt. 's Avonds op tafel gaf dit een kleurrijk en sfeervol gezicht. Iedereen was zeer onder de indruk van dit creatieve hoogstandje.

Zaterdagmiddag was de gezamenlijke lunch bij eetcafe "De Woeste Hoeve" in Borkel. Daarna vertrokken Carl, Eric, Henk Akkerman en ik met mijn pick-up en de T2ab Westfalia van Henk naar Eindhoven om een aantal kringloopwinkels te bezoeken. Ik scoor nog een leuke en oude gereedschapstas voor de DAF.

Zaterdagavond maken we ons op voor de Lichtjesroute. Na wat wisselen van auto's gaan we met mijn pick-up en de Tiguan van de familie Rutte de Lichtjesroute rijden. Heel speciaal om dit eens mee te maken. je rijdt op sommige stukken in colonne en je moet goed op de fietsers letten die dezelfde route rijden, maar de indrukken zijn overweldigend. Op een gegeven moment moet je wel blijven opletten, want verkeerslichten vallen een beetje weg tussen al die andere kleurrijke lampjes. We sluiten de rit af met een ijsje. Erwin en marga, de Lichtjesroute was een heel goed idee. Eens iets heel anders dan de 'normale' toerritten. Helemaal goed!

De zondag hebben we rustig aan gedaan. Beetje praten en hangen op de camping. In de middag was het tijd om weer naar huis te gaan. we hebben een prima kampeerweekend gehad.


De Touring trekt de Karaat uit de stalling.


Carl maakt de caravan schoon.


Dat was wel weer nodig na het voorjaarsweekend in Groningen.Fotomoment onderweg langs de A2. de BMW E30 Touring misstaat niet voor de Karaat.


De Touring heeft geen enkele moeite met de caravan.


De Rode Fruitmachine blijft een trouwe metgezel.


Camping de Witven. de familie Rutte is ook net gearriveerd.


de Rode Fruitmachine naast de T1 van Hootsen.Vroege ochtend op de camping.


Ontbijten bij Cor en Gerrie.


Tweemaal T2a en Tweemaal T2ab.


Vlnr: T2a pick-up van Jos Timmer, T2ab Westfalia van Henk Akkerman, T2ab van Thea Wijsbeek wn T2a van Ger Tepper.


De Woeste Hoeve in Borkel.


VW T1 van Dennis Bras.


VW T1 van Jeroen Wassing, Ovaal van de familie Loots en VW 411 van Ketelaars.


We tanken nog even voordat we 's avonds de Lichtjesroute gaan rijden.


Overal in Eindhoven zijn mooie lichtcreaties opgehangen.


Vooral rond de stadsvijver waren bijzonder fraaie lichtshows.


we eten nog een ijsje ter afsluiting.


Zondagochtend. Mist hangt over de camping.


Ja, erg ruime plekken!


Iedereen wordt langzaam wakker.


De club ontwaakt.


Cor Rutte bedankt Erwin en Marga voor al het werk. Het was een zeer geslaagd kampeerweekend.


Applaus van de leden.


Tijd om op te breken.terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007