dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN - Najaarsweekend

donderdag 16 tot en met zondag 19 september 2021

Maurits pakt uit!

Kampeerhoeve Koole, een kleine, maar leuke camping in Noorden bij de Nieuwkoopse Plassen, was de uitvalbasis voor het Najaarsweekend van de LVWCN. Het was alweer veel te lang geleden dat we gekampeerd hebben. Een week eerder hadden we een toerrit van de DOTC met de DAF en we hadden toen gelijk al de caravan buiten laten zetten door de stallingseigenaar, zodat we bij het weer in de stalling zetten van de DAF, gelijk de caravan mee naar huis konden nemen. Donderdagochtend in de loop van de dag, na doen van de boodschappen vertrokken Carl en ik met de trouwe groene variant en de caravan naar Noorden. Bij Breukelen van de A2 af en via al veel smalle en kleine weggetjes ging de reis naar Noorden. Dit was alvast een voorproefje van wat het weekend ons zou bieden. Op de camping troffen we de eerste andere 'vakantiegangers' en kon de caravan op zijn plek gezet worden. Willem Range kwam in de loop van de middag ook op de camping en zou bij ons blijven het weekend. 's Avonds om 8 uur hield Maurits een welkomstwoord en kregen we koffie of thee met gebak, echt LVWCN-gebak.


Het spul staat. Het weekend kan beginnen!


De fraaie caravan van Maurits Schouten.


LVWCN-gebak.

Vrijdag was er een druk programma. Maurits had een enorm mooie route uitgezet met diverse leuke en interessante tussenstops. In Zegveld konden we al gelijk bij bakkerij de Leeuw broodjes voor onderweg oppikken in een winkeltje geheel in oude stijl. Na diverse smalle weggetjes, waar passeren nauwelijks mogelijk was, was er de koffiestop bij B&B Louise hoeve. Dit was gelegen aan een van die smalle weggetjes. Voordat we er konden komen was er nog wel een hobbel te overwinnen. De lokale melkauto reed ook deze route, alleen in tegenovergestelde richting. Of de melkauto achteruit of 20 Luchtgekoelde VW's achteruit. Het werd het laatste, maar dan hebben we tenminste weer iets om over te praten. De koffie met gebak smaakte prima en het weer was uit de kunst, wat wil je nog meer? Nou er was nog genoeg. De rit ging verder en in het altijd mooie Reeuwijk kregen we een broodje paling. Voordat de school uitging moesten we wel weer vertrokken zijn, maar dat was maar goed ook, want we liepen alweer uit op het tijdschema. Bij Lendert de Vos kregen we een rondleiding door het bedrijf. Dit is een bedrijf in planten en eenieder mocht zelf ook een plantje uitzoeken en meenemen. Geweldig! Ook hier konden we niet te lang vertroeven, want aan het eind van de dag zouden we nog een boottocht over de Nieuwkoopse plassen maken met een electroboot. Ook nu was er weer voor eten en drinken gezorgd en verdeeld over 5 boten ging het gezelschap de plassen op. Door een mooi natuurgebied voeren we naar de plassen. Op de plassen konden we ons vergapen aan de kapitale villa's. Net na 7 uur meerden we weer af bij de kade en viel ons oog op een modelautowinkel. De winkel was al gesloten, maar ze waren bereid de winkel nog even te openen voor ons, maar we zeiden dat we morgenochtend om 10:00 wel terug zouden komen. Op de camping was het nog lang gezellig die avond.


De kerk in Zegveld tegenover bakkerij de Leeuw.


Authentieke inrichting van de winkel.


Dit had Maurits niet ingecalculeerd, de lokale melkwagen een Volvo met oplegger, en die gaat echt niet achteruit.


Achteruit het terrein van B&B Louise hoeve oprijden. Dit was geen probleem nadat we eerst al achteruit het weggetje hadden teruggereden voor de melkauto.


Geduldig wachten voordat men kon parkeren.


Altijd goed voor mooie foto's.


VW 411 van Ton Ketelaars.


Koffiestop bij B&B Louise hoeve.


Het smaakte prima.


Iedereen had de auto netjes achteruit gepakeerd.


Louise hoeve is ook te boeken voor kleine groepen.


Broodje paling in Reeuwijk.


Plantje uitzoeken bij Lendert de Vos.


Vertrek voor een rondje varen met een electroboot.
Dat vind ik dan wel weer een leuk huisje.

Zaterdagochtend om 09:58 stonden wij voor de modelautowinkel en niet veel later ging de deur open. Onder het genot van een kopje koffie zochten Carl en ik de nodige modelauto's uit. Het officiele programma van de zaterdag was opnieuw een toerrit over smalle weggetjes, waar je vaak niet kon passeren. Maar de route liep opnieuw door een erg mooi stukje Nederland. Onderweg een lunch in het weiland. Opnieuw prima verzorgd en opnieuw stralend najaarsweer. Voor het middagprogramma konden we kiezen uit diverse activiteiten. Carl, Willem en ik hadden gekozen voor de kaasboerderij en de natuurwandeling. Maar eerst een fotomoment bij de molen. En om de tijd de doden kregen we ook nog eens een ijsje van Maurits, die met zijn VW 1600 TL en aanhangwagen met vrieskist langs de weg stond. Na mooie foto's gemaakt te hebben moesten we verder. Op naar de kaasboederij. Hier kregen we een uitgebreide en informatieve rondleiding door het bedrijf van Bert en Marleen de Groot. In de routebeschrijving stond nog "Mocht u tijd overhouden dan is het geen probleem om nog even bij de andere locaties langs te gaan", maar daar kwamen we niet meer aan toe. De natuurwandeling was al iets te veel en hebben we laten schieten. We moesten namelijk naar Pietje Potlood, een toren in de vorm van een potlood. Vanaf hier ging het lopend via het Oortjespad naar strand Zomer. Een geweldige locatie met prima eten en een leuke sfeer. Het bestuur nam de gelegenheid te baat om Maurits heel hartelijk te bedanken voor al de voorbereiding en het geweldig leuke weekend. Ja, voorlopig hebben we even genoeg 'single track roads' gehad en voor sommigen was de wandeling naar strand Zomer misschien iets te ver, maar niemand kon er iets tegenin brengen dat Maurits een nieuwe standaard heeft gezet qua kampeerweekends. In het donker liepen we na afloop langs het water weer terug naar de auto's. Een mooi gezicht zo in het donker.


VW 1600 variant uit 1973.


Overzicht camping deel 1.


Overzicht camping deel 2.


Parkeren voor de lunch.Gert en Lydia Tepper bij de fotolocatie.


IJsje halen bij Maurits.


Kockengense molen.
Hoe groter de kazen hoe lekkerder!


Oh ja, op weg naar Pietje Potlood deden we nog even een boeken- en speelgoedstalletje aan.Pietje Potlood.


Strand Zomer.


terrecht applaus voor Maurits.

Zondag rustig aan gedaan. Na het ontbijt dacht ik nog wel even de afwas te kunnen doen, maar bij het naar het washok lopen zag ik Jelle al aankomen. Samen met Jelle de afwas afgewerkt en na een kopje koffie en een rondgang langs de camping en de luchtgekoelde VW's gingen Jelle en ik naar Scheveningen om een Jeep Cherokeee Chief te bekijken. De auto was aardig, maar ook niet meer dan dat. Misschien wordt dit hem ooit nog eens voor Jelle, maar niet nu gelijk. Na een 'visje' reden we weer terug naar de camping. Carl zat hier nog te wachten en had alles al ingepakt, zodat we weer naar de polder konden, terugkijkend op een zeer geslaagd en mooi weekend, wat niet alleen door het mooie weer, maar ook door de goede voorbereiding van Maurits Schouten een groot succes is geworden. Heel veel dank Maurits!


Jelle aan het kamperen!terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007