dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN - Snertrit

zaterdag 12 maart 2022

Het klassiekerseizoen 2022 is begonnen!

Voor deze toerrit beginnen we bij het eindpunt. Dat klinkt ingewikkeld en het bereiken van het eindpunt was ook best lastig. Een afgesloten weg bij Putten bezorgde ons de nodige hoofdbrekens om bij het eindpunt van de toerrit, Mariahoeve nabij Putten, te komen. Met veel moeite lukte dit, maar onze gast van deze dag, Wilem Range, had ook moeite om bij de Museumboerderij Mariahoeve te geraken, dus het duurde nog even voordat we naar het beginpunt konden rijden.

Met twee auto's en drie personen vertrokken we naar garage Pouw in Apeldoorn, waar de toerrit zou starten. Op de weg daar naartoe hadden we het eerste zandpad al te pakken! Bij garage Pouw aangekomen was het al een drukte van belang. Menig LVWCN-er was toe voor een ritje rijden met zijn of haar luchtgekoelde VW. Circa 50 Volkswagens verzamelden zich bij Pouw in Apeldoorn. De koffie met gebak stond al klaar en het weerzien was als vanouds. Deze dag vooral Kevers en gezien het mooie weer, vooral veel Kever Cabrio's. Tweemaal type 3 variant en een enkele bus complementeerde de verzameling.

Na een welkomstwoord en een praatje kon de toerrit beginnen. De route ging via Radio Kootwijk naar de uitkijktoren over het Kootwijkerzand, de Sahara van de Lage Landen! De uitkijktoren heeft de toepasselijke naam "Zandloper" en is 13,5 meter hoog. Na dit leuke pauzepunt ging de route verder over de Veluwe via Vierhouten naar het tweede pauzepunt op de hei aan de Stakenbergweg. Hier kregen we een drankje en wat lekkers. Met het mooie weer gelijk een goed moment om bij te praten met de nodige clubleden. Het vervolg van de route bracht ons naar Kasteel Staverden. Het bordje over de hoogte bij de parkeerplaats gaf aan 1.95m. Ik durfde dat niet aan. De hoogte van de Rode Fruitmachine als ie recht staat is 2.05m. Ik ben achter de Brilkever van Bob naar het eindpunt gereden.

Bij de Mariehoeve konden we lekker buiten zitten en genieten van een kop snert, een broodje kroket en een drankje. Langzaam kwamen de deelnemers weer binnendruppelen van een mooie en geslaagde toerrit. Heel erg bedankt Ruud en Marian de Ruiter!


Het klassiekerseizoen gaat weer beginnen! De oudjes mogen de stalling uit en het moderne spul kan gelijk de stalling in.


We zijn (eindelijk) bij het eindpunt aangekomen!


Op weg naar het beginpunt al gelijk een onverharde weg.


Het gebak staat al klaar bij garage Pouw in Apeldoorn.


Welkomstwoord door Ruud de Ruiter.


VW T1 in de showroom.


Kever in de showroom bij Pouw.


We gaan vertrekken!


Een goede opkomst. Het mooie weer zal wel meegeholpen hebben.


Vooral veel Kevers.


Pouw!


VW T2a naast VW T2ab.


Nieuwe Taigo in een mooie kleur.


Zandpad nummer twee.


Uitkijktoren de "Zandloper".


Uitzicht over het Kootwijkerzand.


De Sahara van de Lage landen.


VW T1 van de organisatie.


Fraaie origineel Nederlandse Ovaal.


Pauze en bijpraten.


De Trouwe Groene Variant en de Rode Fruitmachine.


Tweemaaal Variant bij het tweede pauzepunt. De rode is van Tiddo Bresters.


Met een hapje en een drankje gezellig bijpraten in een voorjaarszonnetje. Er was hier ook nog een uitkijktoren, maar die hebben we gemist helaas.


Eindpunt.


Iedereen druppelt weer binnen.


Ook nog een mooie Bolletjebus!


Overzicht van het deelnemersveld.


De Cabrio's zijn goed vertegenwoordigd.


De oprit knapt gelijk een heel stuk op als het klassiekerseizoen weer is begonnen!

Zo de kop is er af! Er volgt vast nog veel meer moois dit seizoen!terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007