dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN - Tocht der Lage Landen

zaterdag 12 juni 2021


De toerrit van vorige week in en rond Stroe was erg goed bevallen, dus gelijk de week erop maar weer een toerrit. Dit keer een rit van de LVWCN. Carl had de Trouwe Groene Variant een beurt gegeven en die reed weer als vanouds. Dat moet ook wel, want dit jaar is het 60 jaar geleden dat de type 3 op de markt kwam en er staan nog wel een paar type 3-evenementen op de agenda dit jaar.

Maar eerst even proefrijden met de Tocht der Lage Landen. De start was bij Volkswagen Maas Autogroep in Woerden. Ik moet zeggen, iedereen had er zin in. Leuk om elkaar weer te zien na een lange tijd. Gelukkig was er genoeg tijd om elkaar te spreken (handen schudden is nog niet de bedoeling!). Met een opkomst van bijna 60 auto’s was de organisatie ook aangenaam verrast. Ja, iedereen is weer toe aan een evenement en een ritje. Nou had Maurits Schouten echt uitgepakt. Niet alleen was er een erg fraaie route uitgezet, Maurits had daar omheen ook nog de nodige leuke zaken uitgedacht. Ook ditmaal hadden we een gast, opnieuw Willem Range. Hij was al op eigen gelegenheid naar Woerden gekomen.

De club was om het niet te druk te laten worden in 2 groepen opgedeeld. De eerste groep vertrok om 11:00 en de tweede groep om 11:30. De route was uitgeschreven in een bijzonder duidelijk en mooi boekje, maar mijn navigatietalent was in het afgelopen jaar een beetje roestig geworden, dus we hadden nog wel wat moeite met het vinden van de juiste route. Het eerste punt waar we iets kregen, konden we nog makkelijk vinden. Hier werden bij de plaatselijke bakker, De Echte Bakker Verweij in Linschoten, broodjes uitgedeeld. Daarna liep het wat moeizamer. De route door Linschoten was lastig te vinden en blijkbaar niet alleen door ons. Iedereen moest er weer even inkomen!

Uiteindelijk belanden we weer op de goede weg (Ja, ik kan nog wel iets!), op naar Woerdense Verlaat. Hier is in de weilanden een korte excursie voor groep 2. Groep 1 kan alvast bij B&B Hortensia Eiland van Martijn en Anita Kastelein van de lunch genieten. De lunch bestond uit een broodje hamburger, meerdere andere broodjes, zelfgemaakte yoghurt en fruit. Geweldig gewoon! Nadat wij de excursie hadden gedaan werden de groepen gewisseld en konden wij lunchen. Lekker buiten in het zonnetje.

Na de lunch nam ik het stuur van de Trouwe Groene Variant ter hand en mocht Carl navigeren. Ook nu was het goed opletten om niet verkeerd te rijden, maar de juiste weg werd iedere keer gevonden. Bij de stijlvolle caravan van Maurits ontvingen we nog een hapje en een drankje. Tot slot arriveren we na mooie rit van circa 65 kilometer bij het eindpunt, B&B Taart en Tuin. Ook hier, lekker buiten, van een hapje en een drankje genoten. En ook hier meer dan genoeg ruimte.

Maurits heel erg bedankt voor de geweldige dag en fantastische toerrit. Echt heel leuk gedaan! We hebben genoten.


Bij Volkswagen Maas Autogroep in Worden.


De eerste groep vertrekt.


Pauzepunt bij de excursie.


Driemaal Karmann Ghia cabriolet in de Nederlandse kleuren.


Uitleg over het gebied en de boeren in de omgeving.


Wat een rust.


Pauzepunt bij B&B Hortensia Eiland.


Ruime parkeergelegenheid.


Fraaie Brilkever.


Langzaam druppelt iedereen binnen voor de lunch.


Hier groep 1.


Lekkere lunch, bij een lekker zonnetje in de tuin.


Kever 1300 en 1200. Zoek de verschillen.


Variant en Fastback.


Korte stop bij deze fraaie caravan. (FOTO GELEEND VAN FACEBOOK)


Flesje Appels en Vlierbessensap, gekregen onderweg bij de caravan van Maurits.


Eindpunt B&B Taart en Tuin.


Hapjes en drankjes bij het eindpunt


Lekker parkeren maar weer.


Tweemaal Fastback.


T2a.


De laatsten komen ook aan bij het eindpunt.


Keverveld.


Tweemaal Kever.


Met liggende en staande koplampen.


Sybe Smid staat mooi met zijn T1 bij de schuur.


We genieten na met een hapje en een drankje.terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007