dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN Voorjaarsweekend

vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei 2019

Een boottocht, bezoek aan het Eendenmuseum, een toertocht, High Tea en het Blote Voetenpad.

Niet veel meer dan een dijkje scheidt ons van de locatie voor het LVWVN Voorjaarsweekend, de boerencamping De Gouwe Stek in Stede Broec. Vrijdag in de loop van de dag rijden we richting het evenement. Aangekomen op de camping kunnen we al gelijk weer weg. Gerrit Koning verwacht ons op de locatie waar de luchtgekoelde schuit ligt. Snel de caravan op zijn plek gezet en we gaan weer op pad. De boottocht is zeer de moeite waard. Onderweg zien we veel watervogels met hun kroost en komen de nodige lage bruggen tegen. Op tijd bukken om hoofdletsel te voorkomen is het devies! Rond 7 uur lopen we naar de plaatselijke snackbar voor een lekkere hap. Er staat een plaatselijke Kever voor de deur, dus dat moet wel goed zijn.

Zaterdagochtend vroeg op. Net na tienen parkeren we de luchtgekoelde VW al bij het Eendenmuseum in Andijk. Werkelijk een schitterende collectie 2CVs aangevuld met andere Citroenen en concurrenten van andere merken. Dat je van 1 simpel autootje nog zo veel kunt vertellen en laten zien. Ongeloofelijk! Even na twaalven besluiten toch ook maar aan de toerrit te beginnen. Een mooie rit door het Noord-Hollands landschap. Picknicken doen we langs het Ijsselmeer en onderweg maken we ook nog een stop bij een tweedehandswinkel met een uitgebreid assortiment en iets te hoge prijzen.

's Avonds is er een High Tea voor wie zich had opgegeven. In een fraai aangelegde tuin en met mooi weer genieten we van diverse lekkernijen aangevuld met diverse smaken thee.

Zondag denken we nog rustig aan te kunnen doen, maar het Blotevoetenpad moet toch echt gelopen worden. Schoenen uit en korte broek aan, want we zouden het niet droog houden werd er verteld. Via paden met stenen, kiezelstenen, houten palen, zand, water, riet, sloten, rioolbuizen en wat al niet meer lopen we door de weilanden van Stede Broec. Halverwege komen we weer op de camping en we denken dat dit het eindpunt is. Maar dit is niet het punt waar de schoenen staan. Blijkt het pad nog door te lopen langs de camping tot aan het beginpunt, met nog meer uitdagingen.

Zondagmiddag wordt het tijd om het boeltje in te pakken en weer de dijk over naar huis te rijden. We kijken terug op een erg leuk en goed verlopen Voorjaarsweekend.

Gerrit en Corina Koning heel erg bedankt voor het leuke en gevarieerde weekend. De activiteiten waren zeer geslaagd! En foto's zeggen meer dan woorden, dus hieronder een selectie uit de eindeloze berg van foto's.


Het circus vertrekt vanuit Lelystad


Schipper Gerrit Koning.


Bukken!We hebben nog een uitzoekzaakje met snoeren. Iedereen wil stroom. Het is uiteindelijk gelukt.Kever bij de snackbar.

Het Eendenmuseum in Andijk.


Vooral niet poetsen. De beschermlaag vanuit de fabriek zit nog op deze nagelnieuwe 2CV.De oudste Eend in de wereld.


Onderweg tijdens de toerrit.


High Tea.

Het Blote Voetenpad.


Eric neemt de lading uit de DAF over.terug terug

   Evenementen:
  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007