dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

LVWCN Voorjaarsweekend Groningen

vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni 2017

moar as t an mie lag, Carl
gingen wie nou weet noar t noorden

En daarmee is alles wel gezegd. In het noorden moest je zijn met Pinksteren en om precies te zijn in Midwolda. Er stond een leuk, gevarieerd en zonnig weekend voor de boeg op het moment dat Carl en ik vrijdagochtend richting het Noorden reden. Vroeg in de middag kwamen we aan op camping De Bouwte (De leukste camping in Groningen!). Op het veld voor de LVWCN hadden de eerste clubleden hun kampeermiddelen al opgezet. Zo ook Martien Jonkers en Peter en Linda Hootsen. Later die middag stroomde het veld langzaam vol. Wij kwamen er rond etenstijd achter dat het inpakken die ochtend niet adequaat was gebeurd, want we hadden geen pannen mee. Gelukkig waren Marc en Marlies Bruna bereid om twee pannen uit te lenen, zodat we toch ons avondeten konden klaarmaken. Marc en Marlies nog hartelijk bedankt!

Vrijdagavond hield Henk, de initiator en organisator van dit geweldige weekend, een kort welkomstwoord waarna eenieder de stoelen bij elkaar schoof en gezellig her en der de avond doorbracht. Het werd laat, heel laat. De Hang m dr aan DVD werd op veler verzoek meerdere keren afgedraaid en de drank vloeide welig.

Zaterdag konden de aanwezigen een leuke toerrit rijden en Carl en ik gaven hier graag gehoor aan. Samen met Jennifer en Vincent Schaafsma, Cor en Gerrie Rutte, Martien Jonkers en Jan Niessen formeerden we een colonne van 3 Luchtgekoelde VWs en gingen we van start. De route liet het mooie en gevarieerde landschap van Groningen zien. Leuke, smalle en afwisselende weggetjes leiden ons naar Bourtange, het vestingstadje aan de grens met Duitsland. Vlak voor Bourtange reden we verkeerd en kwamen via een mul zandpad, waar je de vaart er wel in moest houden, aan in Bourtange, waar de autos het oude stadje binnengereden mochten worden.

Tijdens de terugrit van de route was er nog een versnapering bij Gasterij Natuurlijk Smeerling in Smeerling en aan het eind van de route in Scheemda nog enkele fotos gemaakt, want het stationsgebouw van Scheemda staat ook op mijn eigen modelbaan. Nadat we snel even gegeten hadden werd van de pick-up een soort bar gemaakt en kon de whisky-proeverij beginnen. Jawel, u raadt het al, het werd laat op de camping.

De zondag was gereserveerd voor de vliegshow in Oostwold. De hele dag was er van alles te zien en te doen. Vele demonstraties en vliegshow hielden ons de hele dag aan de grond. We kwamen nog een bekende tegen van de modelautobeurs en tevens oud-leraar. In het begin van de avond konden we smullen van de barbecue bus en wederom werd het laat die avond.

Eenieder die zondag nog niet genoeg had van de vliegshow, kon maandag opnieuw gaan kijken, zoals Carl. Andere pakten hun spullen al in of gingen op de fiets het Groningse landschap nog maar eens ontdekken. Rondhangen op de camping, zoals de schrijver van dit verslag deed, was natuurlijk ook mogelijk. Natuurlijk de pannen nog (schoon) teruggebracht bij de buren en als dank een Hang m dr aan DVD in de pan achtergelaten.

Aan het eind van de maandag was het veld nagenoeg leeg en reden Carl en ik weer naar huis, maar niet voordat we de binnenstad van de stad Groningen nog even waren binnengereden. Op de Turfsingel staat nog het enige Dudok-tankstation dat in bedrijf is, nu als Gulfpomp. Daar moesten natuurlijk nog wel fotos en een filmpje gemaakt worden. Na dit intermezzo vervolgde de reis zich verder naar de polder. In de Noordoostpolder kwamen we nog een bekende tegen. Die pick-up is natuurlijk een opvallende verschijning. Zonder problemen bereikten we Lelystad en de pick-up en de Karaat konden de stalling in.

Het was een geweldig leuk weekend. Henk en Edwin Akkerman heel erg bedankt voor al het werk en de tijd die jullie erin hebben gestoken. En natuurlijk ook alle anderen die hebben bijgedragen tot het welslagen van het Voorjaarsweekend heel erg bedankt. We komen graag nog eens terug, want er gaat toch niets boven Groningen!


We zetten de caravan neer op camping de Bouwtwe.


Langzamerhand vult het terrein zich met LVWCN-ers.


Gerrie Rutte past goed op de VW T2b van Michiel Rutte, die ze voor het weekend mochten lenen.


Henk Akkerman heet iedereen welkom.


Gezellig een bakkie doen.


We beginnen aan de toerrit.


Line-up onderweg: T1 Schaafsma, T2a Timmer en T2b Rutte.


Het mulle zandpad.


Kever 1200 en T1 pick-up van Sanne en Jeroen Wassing in Bourtange.


Het toilet van Bourtange.


T2a en T1 bij de molen in Bourtange.


Line-up onderweg bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.


Hier genieten we van het mooie weer en een drankje.


John en Nely Krijnberg.


Welkom in Scheemda.

Line-up voor het station van Scheemda.


Suikerbrood met vlokken, het is maar waar je van houdt.


Whisky-proeverij.


Iemand iets te drinken?


Niet allemaal tegelijk!


Mooie origineel Nederlandse T2b.


Beide T1's kwamen even polshoogte nemen.


Brillen en Ovalen op het vliegveld van Oostwold.

Tijd voor de BBQ.


De barbecuebus.


Groene jasjeshoek.


Henk legt uit wat de bedoeling is.


We horen het rustig aan en dan ..


aanvallen!


Martien, Carl en Erwin bakken ze bruin.


Emma en Mieke houden Carl nog even bezig.


VW 1200 van Sanne Wassing.


Voorbeeld voor Carl zijn standaard Kever.


Ovaal met unieke caravan.


Turfsingel in Groningen bij het enige nog actieve Dudok tankstation.


Een mooi en origineel gebouwtje. De achterzijde is al van oudsher in gebruik als electriciteitshuisje. De eis van de stad Groningen aan Esso om het tankstation op die plek te mogen neerzetten.terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007