dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

OCV Herfstrit

zaterdag 30 september 2017

Als in de naam van de toerrit de herfst voorkomt, dan weet je dat het weer slechter wordt, maar op zoveel regen had ik nou ook weer niet gerekend. Het begon al op vrijdagavond. Om 20:00 's avonds vertrek ik uit Almere-Haven naar de stalling en gelijk komt de regen met bakken uit de hemel. Een wolkbreuk, stortregen, hoosbui, straten die blank stonden en bijna geen zicht. Het weer is echt verschrikkelijk. Bij de stalling aangekomen stond Carl al te wachten. Hij zou zaterdag niet meegaan met de Herfstrit van de OCV, waar hij was wel zo vriendelijk om even te helpen de DAF uit de stalling te halen. We wachten nog even tot het iets drogen was geworden en daarna kon de DAF naar buiten. Carl ging weer naar huis en ik tank de DAF vol en rij naar Almere-Haven. Ik ben klaar voor de Herfstrit van de OCV. Het weer is nog altijd nat.

Zaterdagochtend vroeg op en rustig rij ik naar vliegveld Terlet, nabij Arnhem. Het is opnieuw niet droog. Aangekomen op het vliegveld staat Gert Kattenberg me al op te wachten. Ik parkeer de DAF achter de al aanwezige deelnemers. Nadat ik nog even een praatje met Wim heb gemaakt over zijn andere klassiekers, die in een rap tempo weer rijvaardig worden gemaakt, zie ik Tjitske van Lievenoogen aankomen. In haar kielzog volgt verrassend Victoria Hoogenveen, die al bijrijdster met Tjitske mee mag, omdat Fokke moet sleutelen aan de T-Ford.

Binnen is er koffie en om 11:30 houdt Gert Kattenberg een welkomstwoord. Droger wordt het niet, dus dan maar gaan rijden. Met enige moeite en helaas ook niet zonder het gras kapot te rijden, verlaten de trucks vliegveld Terlet. Bij vertrek krijgen we nog een lunchpakket mee. De ruitenwissers kunnen de hele route aanblijven. We laten ons hierdoor echter niet uit het veld slaan. Het is een mooie route. Op industrieterrein 't Pannenhuis houden we pauze. De ruim 100 trucks kunnen hier mooi in een grote 'U' staan. Bij de vrouw van Wim van den Brink kunnen we een appel halen en samen met het lunchpakket, vult dit de maag.

Omdat het niet ophoudt met regenen, vertrekken we na enige tijd weer om de route te hervatten. Ik rij achter Tjitske en Victoria aan. Tjitske houdt goed in de gaten of ik hun wel volg, zeker bij een aantal moelijke kruispunten is dit erg handig. Heel veel dank hiervoor!

Bij aankomst op vliegveld Terlet is er nog enige onduidelijkheid bij het parkeren. De eersten die arriveren kunnen onderaan op het harde staan. Als dit vol is worden de overige trucks een weggetje omhoog gedirigeerd. Aan het einde van de weg is het niet helemaal duidelijk wat er nu moet gebeuren. Wel een mooi fotopunt overigens en dat is ook wat waard. Uiteindelijk parkeren we op aanwijzingen van iemand van het vliegveld de auto's bovenaan op een grasveldje en worden we door een Unimog naar beneden gebracht. Hier staan de broodjes hamburger al klaar en kunnen we een beetje warm worden. Het was een erg natte dag, een echte herfstdag. Dat kan nog wat worden als de herfstrit van de LVWCN moet plaatsvinden eind oktober. Die toerrit is ook altijd berucht om het slechte weer.

Tjitske, Victoria en ik vertrekken als een van de laatste en ik rij nog achter Tjitske en Victoria aan tot Nunspeet. Daar rij ik de polder in, waar Carl al wacht bij de stalling. De DAF is er niet schoner op geworden en wordt de stalling weer ingereden. De DAF heeft zich weer prima gehouden en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde, leuke, maar ook erg natte Herfstrit van de OCV. Gert en Wim heel erg bedankt maar weer!


Elke rit zijn er weer nieuwe trucks, zoals deze mooie Volvo F88 uit 1971.


Overzicht van de eerste trucks die zijn aangekomen.


DAF VA 1600 van Brunekreef naast Volvo F12 van Hak.


Arie Groeneveld komt aanrijden.


De auto's bij het pauzepunt.


Mijn DAF voor de Torpedo van 't Lam.


De trucks kunnen hier makkelijk allemaal staan.


Mooie Mercedes Rundhauber.


In een mooie 'U' staan de vrachtwagens geparkeerd.


Karel Hoogendoorn en Ad Verkaik maken een praatje voor 'hun' DASF F2000.


De DAF's van Kattenberg verhuizingen.


De auto's van de organisatoren van de OCV-ritten, Wim van den Brink en Gert Kattenberg.


Leuke Ford Custum D 0810 van Jansen.


We vertrekken weer voor het tweede deel van de toerrit. Ik rij achter Tjitske en Victoria aan.


Foto-moment op de heuvel op het terrein van vliegveld Terlet.


Na 'drei frauen im haus' (Duitse TV-serie uit de jaren 60) hebben we nu 'zwei frauen im lastfahrzug'. Kunnen ze vast ook wel een TV-serie over beginnen, lijkt me. Links Victoria en op de voorgrond Tjitske. Zo te zien vermaken ze zich best, ondanks het weer.


De DAF VA 1600 trotseert regen en de helling.


Hier is nog enige onduidelijkheid waar we uiteindelijk moeten of mogen parkeren.


Maar we vinden een plekje op een grasveldje even verder.


Samen met diverse andere deelnemers.


Het is dan nog een eindje teruglopen, maar ...


gelukkig verzicht deze Unimog taxi-ritjes.


Tijd om naar huis te gaan. Het regent nog steeds.


Mack van Kees van Heezik.


Tjitske, Victoria en ik vertrekken als een van de laatsten.


De Touring is er ook niet schoner op geworden!terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007