dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

OCV Lenterit

zaterdag 30 maart 2019


Het klassiekerseizoen 2019 is nu echt begonnen met een dijk van een toerrit onder het genot van een mooi lentezonnetje. Waren we 2 weken geleden al voorzichtig begonnen met het eerste klassiekerevenement, de technische dag bij Tinga, was het nu tijd om ook echt met de klassieke auto’s te gaan rijden. De DAF was dit jaar al buiten geweest, dus met weinig moeite hadden we die snel uit de stalling. Daarna gelijk de touring ook maar naar buiten gehaald, maar dan kon niet zonder een andere accu. Die had net even te lang stil gestaan zonder ontkoppelde accu (dat alarmsysteem neemt toch nog wat meer stroom dan gedacht en je denkt we halen hem er wel een keer eerder uit, maar dat komt er dan nooit van.) Met een andere accu startte de touring vlot. De touring zou zondag zijn diensten moeten bewijzen. We waren klaar en konden met de DAF naar Carl.

Zaterdagochtend met de DAF naar Harbers Trucks in Apeldoorn voor de OCV Lenterit. De ontvangst was weer geweldig. De gebakjes, cake, koffie en thee stonden al klaar en dit keer kregen we naast een deelnameplaatje, een muntje voor consumpties bij het eindpunt en de routebeschrijving, ook nog een sticker met OCV spreuk. “It's what it is, OCV Trucks”. Heel leuk! Natuurlijk ontmoeten we diverse bekenden van de OCV. Speciale vermelding voor onze OCV-vrienden Fokke, Tjitske, Ad en Karel. Maar natuurlijk zijn er nog heel veel meer anderen, die ik hier niet allemaal kan noemen.

De opkomst was met meer dan 150 trucks overweldigend! Dat zou nog wat worden tijdens de toerrit en met name het deel over de Posbank. Gert Kattenberg nam dan ook even de tijd om serieus de deelnemers toe te spreken. Gedraag je, rij niet in colonne, maar houd wat afstand en geef andere deelnemers, zoals automobilisten, fietsers en voetgangers ook de ruimte. Na een bedankje aan de mensen van Harbers konden we vertrekken.

Gert en Wim hadden echt een schitterende route uitgezet. We konden heerlijk rijden en genieten. Het mooie weer maakte de dag helemaal compleet.

Er was een tussenstop in Brummen waar we een appel konden eten en bijpraten met Jan en alleman. Een gezellige boel.

Op de Posbank viel het gelukkig erg mee met fietsers. Wel moesten de deelnemers met een oplegger of aanhanger goed sturen, want het is er soms krap.

Bij het eindpunt in Kootwijkerbroek bij Verhoef Transport.konden we ruim parkeren en stond de snackkraam al klaar. Broodje hamburger en soep deden de hongerige magen vullen. Er werd nog veel nagepraat over deze zeer geslaagde dag!

De DAF kon eind van de dag de stalling weer in en na wat accu-wisselingen ben ik met de touring naar Almere-Haven gereden. Maar niet nadat we eerst nog even een rondje met de pick-up hadden gereden en Carl de Golf 1 uit de stalling had gehaald, zodat hij die mee naar huis kon nemen. De touring heeft zondag een ritje Heerlen en terug zonder enig probleem volbracht. Kortom, het klassiekerseizoen 2019 is nu echt begonnen!


Het gebak staat al klaar bij aankomst bij Harbers in Apeldoorn.


Met dank aand Harbers Trucks.


Tjitske,je mag de D-truck wel achter mijn DAF zetten, maar ik heb geen sleepoog achter en ook geen vangmuil. Misschien handig om de lichten nog even uit te doen.


DAF FA 1600 van Karel Hoogendoorn.


Pegaso van Lewiszong.


Startpunt bij Harbers Volvo Trucks.


De DAF's van Kattenberg.


Gert heet iedereen welkom.


Gert bedankt de mannen van Harbers.


En spreekt iedereen serieus toe; houd afstand, doe rustig!


Mooie Mercedes-Benz L309.


Ad Verkaik en Karel Hoogendoorn gaan op pad.


Jan Lewiszong vertrekt.


Volvo 435.


Scania-Vabis trekker.


DAF FT 2600met stenenoplegger.


Fraaie bulkoplegger met Scania 141.


Pauzepunt in Brummen.


Overleg tussen Ad, Fokke en Carl.


Carl met onze OCV-vrienden; Ad, Fokke en Tjitske.


Fokke en Tjitske met de Ford D-truck over de Posbank.


Eindpunt bij Verhoef Transport. Hier de auto's van Ruig.


Opstelling in V-vorm.


Een broodje hamburger en een kopje soep gaan er wel in.


Dankbaar neemt Carl de soep in ontvangst.


"Eet smakelijk mannen!"


De DAF's van Kattenberg nog maar eens.


Andre Kruidenier gaat op huis aan.


Auto's van Van Maanen.


Scania met neus.


Daf zonder neus.


Volvo F12


DAF FA1600.


DAF A1600 en Ford D-truck.


"Goede reis Ad en Karel!"


't Lam met hun DAF Torpedo.


't Lam met de Kikkerdafs.


Het lijkt misschien niet zo, maar we zijn niet als laatste weg. Timmer en Tjitske en Fokke.


Zondag doe ik een ritje Heerlen en terug in de touring samen met Johan en Gerben. We bezoeken de 75ste verjaardag van Zwaantje Hagen, de moeder van Jelle Hagen.terug terug

   Evenementen:
  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007