dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

OCV - Lenterit

zaterdag 26 maart 2022

Het klassiekerseizoen 2022 is nu echt begonnen!

Als we al niet vonden dat het klassiekerseizoen 2022 al was begonnen, dan is het nu zeker van start gegaan. Met enorm mooi Lenteweer, zeg maar bijna zomerweer, een opkomst van 190 klassieke en minder klassieke trucks en een enorm mooie en afwissellende route was zaterdag 26 maart een erg geslaagde dag. De route was echt vakwerk. Mooie wegen, je kon goed doorrijden en vooral heel afwisselend. Langs de rand met de polder, langs de IJssel en over de Veluwe. Gewoon schitterend!

De start bij Trans-Com in Harderwijk was al goed georganiseerd. Koffie en broodjes stonden klaar en de enorme toestroom van vrachtwagens werd snel en vakkundig afgehandeld en gepakeerd.

En dan de route zelf. Gelukkig reden we ver vooraan, zodat we van eventuele stremmingen weinig last hadden, maar ook wij hadden al issues. We zagen de beide auto's van Kattenberg steeds in de verte rijden. Tijdens de route kregen we te maken met een wielertocht die dezelfde weg gebruikte en waardoor de weg even werd afgezet. De eerste 10 trucks waren er net door, maar wij kwamen de wielrenners al tegen. Daarna Skeelers, waarvoor ook even de weg werd afgezet, maar al snel konden we weer verder. Vervolgens nog een motorclub die een kruispunt twee keer aandeden, zodat de motoren van twee kanten ons tegenkwamen.

Bij Vierhouten zijn we even gestopt om gedag te zeggen bij een goede bekende en ook klassiekerliefhebber. Hij zat al met zijn vrouw buiten naar de stoet vrachtwagens te kijken. Nadat de meeste trucks voorbij waren, zijn wij ook verder gereden naar het eindpunt.

Bij het eindpunt, Van Winkoop Truckschade in Ermelo, was het feest. De snackkraam draaide volop, de muziek maakte het gezellig. Weer helemaal top!

We kunnen terugkijken op een mooie dag en de DAF deed het ook nog eens prima. Zondagochtend moet de DAF de stalling weer in. Binnenkort is overigens de volgende rit alweer, dus lang krijgt hij geen rust. En zo zien we het graag.Met dank aan Den Hartog Transportfotografie

Heel erg bedankt Gert en Wim en alle andere mensen, zoals de mensen van Van Winkoop en Trans-Com, die geholpen hebben om hier een geslaagde dag van te maken!terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007