dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

OCV Zomerrit

zaterdag 30 juni 2018


Na de Baltic Sea Circle hebben we zaterdag 30 juni maar weer een ‘gewoon’ toertochtje gemaakt, de OCV Zomerrit. Maar er zat wel een Baltic Sea Circle tintje aan. Ten eerste kwam ik nog een teamlid tegen van team 104 (reden in een Volvo). De man herkende mij gelijk en we schijnen ergens op een avond nog met elkaar gesproken te hebben. Grappig. Ten tweede hebben Gert Kattenberg en Wim van den Brink nog een donatie toegezegd voor Wens op Wielen. Ze waren zo enthousiast geworden door onze foto’s en verslagen.

De OCV-rit was als vanouds. De start was bij de Scania-dealer in Barneveld, waar een apart Scania-plein werd gevormd door de deelnemers die met een Scania waren gekomen. Er was ruimte genoeg voor de andere deelnemers op de rest van het terrein. De koffie stond al klaar en we konden ons inschrijven. Voordat de deelnemers mochten vertrekken hield Gert Kattenberg nog een welkomstwoord, bedankte hij de gastheren en gaf mij ruimte om iets over de Baltic Sea Circle te vertellen.

Rond 11:30 werd het tijd om te gaan rijden. Carl en ik startten al redelijk achteraan en dit werd er niet beter op toen we onderweg een Ford Corsair zagen staan langs de route. We zijn gestopt en hebben een praatje gemaakt met de eigenaar. Carl had de man al eens eerder gesproken. Leuk om deze origineel Nederlandse Corsair eens in het echt te zien. De rest van de deelnemers waren al lang en breed bij het pauzepunt, maar wij waren nog op tijd bij Bosch beton om een ijsje in ontvangst te nemen. Het punt waar de deelnemers elkaar tegenkomen in de route hebben we dus gemist. Leuke locatie trouwens, Bosch beton. Een groot terrein waar betonnen elementen worden gemaakt.

Na de pauze ging het tweede deel van de route langs Stroe. Aan het eind arriveerden we weer bij de Scania-dealer in Barneveld. Hier stond de snackkraam al klaar. We konden de magen vullen met een zak patat en een frikandel. Bij Peter Geurts nog een boek van de DOTC gekocht en daarna gingen Carl en ik als een van de laatsten weer naar huis. Nou ja, eerst naar de stalling waar de DAF weer weggezet kon worden na een probleemloze rit.

Gert en Wim het zat weer prima in elkaar en nog hartelijk dank voor de donatie aan Wens op Wielen. Qua evenementen wordt het de komende week rustig. We gaan de zomerstop in en kunnen ons gaan voorbereiden om de toer van de eeuw of testrit zoals het nu heet. Dit is een toerritje van de LVWCN naar Frankrijk en Zwitserland. Ook leuk!


DAF van Jan Mondriaan en Ford D-truck van Fokke van den Akker bij het beginpunt.


De koffie staat klaar.


Scania's kregen een speciaal plein bij de Scania-dealer.


Scania van Van Buuren.


DAF FA 2000 van Karel Hoogendoorn.


Gert Kattenberg heet iedereen welkom.


Weer een mooie opkomst.


Gebroeders Timmer onderweg.


Mooie en origineel Nederlandse Ford Corsair gespot onderweg.


Betonauto voor Bosch beton.


DAF 2600 van Wim van den Brink.


Opstellen bij Bosch beton.


Het D-truckje van Fokke en Tjitske.


Kikkerdaf's bij het pauzepunt.


De DAF bij Bosch beton.


Kikkerdaf's op een rij bij het eindpunt.


En de laatsten vertrekken.terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007