dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

Ruinerwold

zaterdag 17 augustus 2019


Vrijdag na het werk kan ik met de BMW Z3 met open dak naar de stalling. Het was lekker weer. Ook Carl kan nog met open dak naar zijn huis rijden, terwijl ik de DAF die kant op rij. Op het moment dat we de DAF bij Carl parkeren moet het dak van de Z3 dicht en begint het te regenen.

Zaterdagochtend rijden Carl en ik in de stromende regen met de DAF richting Ruinerwold. Het is niet netjes om vrouwen te laten wachten, zeker niet in de regen, maar desondanks lukt het ons niet om rond 8:00 bij het rendezvous punt te arriveren. Het thema vandaag was nog wel "vrouwen en oldtimers"! We hebben nog een slap excuus van een brug die open stond. Victoria en Tjitske staan echter nog wel geduldig op ons te wachten met de Volvo Amazone. Nadat we even gedag hebben gezegd gaan we verder om niet veel later weer halt te houden. Karel Hoogendoorn en Ad en Ina Verkaik staan met de Bedford langs de kant en het leek niet vrijwillig. Toch maar even stoppen, maar gelukkig brengt de Opel van Ad en Ina uitkomst en kunnen ze al snel weer verder. Niet veel later parkeren we de auto’s op het vrachtwagenveld in Ruinerwold, waar Johan, goed voorbereid op klompen, zich al afvraagt waar we staan. Nou, we waren er dus nog niet! Nu moet alleen Gerben nog komen en dan zijn we compleet.

We lopen alvast naar het inschrijfstandje. Daarna trekken we langzaam de hoofdstraat door en stoppen bij elk kraampje. Al snel heb ik twee modelletjes van een BMW E30 Touring gevonden, waar ik heel blij mee ben. Tjitske en Carl vinden ook de nodige modellen, zodat bij het koffie-met-gebak-punt de tafel al vol staat met miniaturen. Victoria loopt nog even terug om een Lion-Toys Pony modelletje te scoren. Onderwijl we wachten op Gerben bestellen we alvast koffie met appelgebak, want we hebben wel trek. Het weer wordt langzamerhand beter. Als we net aan de koffie met appelgebak zitten komt Gerben aanlopen en we bestellen nog snel een extra kopje koffie en gebak.

Als de trekkers vertrekken voor de rondrit, lopen wij de hoofdstraat verder door. Al snel concluderen we dat de opkomst lager is dan voorgaande jaren en het slechte weer zal hier debet aan zijn, maar wij laten ons niet uit het veld slaan. De regen is inmiddels opgehouden en wij vergapen ons aan de voertuigen, ondertussen ook de bakken met modelauto’s doorspittend. Hier en daar worden nog nieuwe modellen aangeschaft.

Op weg door de hoofdstraat terug naar het grote veld eten we nog een broodje bal en ontmoeten we de nodige bekenden. Op het grote grasveld vertrekken net de personenauto’s en is het een drukte van belang.

Tegen tweeën maken wij ons ook op om de toerrit te gaan rijden. Johan, Gerben en Carl in de Peugeot 504, Victoria en Tjitske in de Volvo Amazone en ik met Ina Verkaik in de DAF. De toerrit gaat langs leuke weggetjes en er moet aardig gestuurd worden. Johan verdwijnt al gauw uit het zicht. De Amazone kan ik nog net bijhouden. Met een vrachtwagen ben je iets minder snel, vooral bij het passeren van tegenliggers op de smalle wegen. Tijdens de toerrit is het droog en best lekker weer.

Het hele spul komt rond half 4 weer terug in Ruinerwold. Het begint weer te regenen en we besluiten maar snel het vaantje en de foto op te halen. Ina is zo aardig om, als dank voor het mee mogen rijden, om mijn foto te betalen. Had niet gehoeven, maar heel erg bedankt Ina! Het was erg gezellig met je in de cabine van de DAF. We lopen, na het ophalen van de foto, weer langzaam naar de auto’s en besluiten te vertrekken naar restaurant Frederikshaven. Het regent inmiddels weer behoorlijk en een schnitzel gaat er wel in. De modelauto’s komen weer op tafel en de oogst van de dag is aanzienlijk. De schnitzels smaken prima en als toetje wordt nog ijs of een als-een-rolmops-uitziende versnapering besteld. Daarna maken we nog even een groepsfoto bij de auto’s, die niet helemaal goed is gelukt, om vervolgens afscheid te nemen. Ieder gaat zijn eigen weg. Victoria brengt Tjitske weer in Nunspeet en rijdt dan zelf terug naar Vreeland. Johan rijdt naar Assen en Carl en ik zetten koers naar Hardegarijp. Gerben haalt ons onderweg nog in op weg naar Leeuwarden.

In Hardegarijp weten we de DAF na enig manoeuvreren voor de deur te zetten. Zondag nemen we alvast wat spullen mee die mijn moeder kwijt wil, maar wij als kinderen niet. De hele ochtend en begin van de middag regent het, maar zondag in de loop van de middag wordt het droog en komt er ook geen regen meer. Onderweg naar huis is het mooi weer en de DAF kan droog de stalling in, maar niet voordat we bij Carl de spullen uit de DAF hebben gehaald. Op de fiets leg ik het laatste stukje van de stalling naar huis af in een heerlijk avondzonnetje, maar wel met tegenwind. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

De Oldtimerdag Ruinerwold blijft een leuk en zeer toegankelijk evenement. Je ziet er vooral veel ‘gewone’ auto’s en alles in een lekker ongedwongen sfeer. Natuurlijk hebben we nog foto’s, veel foto’s:


De dames staan al te wachten. Carl en ik zijn er eindelijk. (FOTO TJITSKE)


Even later zien we Karel Hoogendoorn en Ad en Ina Verkaik staan.


We stoppen nog even om te kijken of we kunnen helpen, maar alles is onder controle.


We staan geparkeerd en Johan, die er al was met de 504, heeft zich bij ons gevoegd.


Mercedes-Benz L312 uit 1956.


Opel Rekord uit 1968.


Ford Consul 315 uit 1962.


De bestelling wordt opgenomen.


De aankopen komen op tafel en ondertussen is Gerben ook aangekomen.


Een divers assortiment.


Jaarlijkse groepsfoto.


Victoria met haar Little Pony.


Tjitske bij een T-Ford.


Leuke Daf 44's.


Saab 96 uit 1973.


Brommer-afdeling.


Puch


BMW


Citroen C4 uit 1924.


Austin Seven uit 1931.


Volkswagen de luxe uit 1961.


Citroen Acadiane uit 1981.


Citroen 11 UB uit 1936.


NSU 1000 C uit 1972.


NSU Prinz 1000 TT uit 1966.


Ford Zephyr.


Vroeger zagen we alleen de Dinky Toy variant.


Audi 90 Super uit 1967.


Audi 80 uit 1986.


De personenauto's op het veld vertrekken, waaronder deze Renault 16 TX uit 1977. (FOTO JOHAN)


BMW 325i Touring uit 1992.


Calypsored was een sonderlackierung voor de E30 Touring. Was wel een standaardkleur voor de E30 cabrio.


Bedford J2 uit 1969 van EFCN-clublid Harrie Drenth. Blijft een erg leuk vrachtwagentje.


Clubleden van de LVWCN: Kieviet, Kuipers en Pannekoek.


Ford Fiesta uit 1977 van EFCN-clubblad Ernst Visser.


Volkswagen 1500 variant uit 1968.


Uit de tijd dat luxaflex in de auto heel gewoon was.


De auto's op het veld gaan rijden, er vallen veel lege plekken.


Volkswagen 1600 variant uit 1973, een oude bekende auto. Bij die garage heeft Carl zijn variant gekocht.


Vauxhall Firenza uit 1971.


Typische Britse styling voor die tijd.


NSU RO80.


En dan valt je oog op een leuke Honda.


Honda Civic 1200 uit 1979.


Volkswagen Golf GTI uit 1982.


Leuke Dafs bij de radiografisch bestuurbare auto's.


Daf DO tankwagen.


Fiesta 1.1 uit 1983.


Johan maakt zich klaar voor de toerrit.


Ford Taunus 20M Turnier uit 1966.


Goggomobil TL250.


Veel meer meters en knopjes heb je niet nodig.


'Dit is de nieuwe Goggomobil bestelwagen.' Nou nieuw? Hij is uit 1959.


De verlengde Granada stationwagen was van het Britse koningshuis. Ze hadden er meerdere van. De groene Granada op de voorgrond doet Jelle vast aan de goede oude tijd denken. (FOTO JOHAN)


Austin A30 uit 1955 met bijpassende caravan.


We bereiken inmiddels weer het vrachtwagenveld. Hier een Daf 3600 ATI Turbo Intercooling uit 1987.


Nog meer bekenden, Van Ginkels met hun Mercedes-Benz LP1113 uit 1971 en de mooie Ford D-truck D1010 van H. Otterlo. De laatste is TE KOOP.


Daf AZ1900 uit 1973.


We maken ons op voor de toerrit. (FOTO TJITSKE)


Jos met 'big smile' achter het stuur van zijn Daf. (FOTO INA VERKAIK)


Ina Verkaik als berijder. Ad Verkaik maakt de foto. (FOTO AD VERKAIK)


Door de drukke hoofdstraat heen.


Onderweg houden we de Amazone nog maar net bij. (FOTO TJITSKE)


Weer terug in Ruinerwold en we halen de foto en het vaantje op. Een mooi straatbeeld, Daf 600 uit 1963, Renault 4 uit 1965 en Renault 8 uit 1968. (FOTO JOHAN)


Echt Daf-weer! (FOTO TJITSKE)


Jaarlijkse line-up bij restaurant Frederikshaven, vlnr: Suzuki Alto van Gerben, Peugeot 504 van Johan, Volvo Amazone van Victoria en Daf A1600 van Jos. Tjitske en Carl waren dit jaar autoloos.


De score van 1 dag.


Je ziet het, de smaak van eenieder is lekker divers.


Schnitzelfoto. (FOTO JOHAN)


Oliepeil en verlichting checken voordat we huiswaarts gaan. Gerben stoeit met de bijrijder van de Daf.


Strak parkeren in Hardegarijp.


terug terug

   Evenementen:
  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007