dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

Ruinerwold 2022

zaterdag 20 augustus 2022

Gewoon weer eens een leuke en gezellige dag met vrienden naar een klassiekerevenement. Dit jaar kregen Victoria, Carl en ik gezelschap van Klazien, Sipke en Gerben. Victoria maakte het helemaal makkelijk voor Sipke en Gerben. Ze werden zaterdagochtend thuis opgehaald door Victoria en haar Blauwe Schicht. Wat een service! Klazien maakte de reis vanuit Balkbrug per (elektrische) fiets en Carl en ik vertrokken zaterdagochtend om 7:00 vanuit Lelystad. Voor de verandering waren Carl en ik eens als eerste in Ruinerwold en we wachtten Victoria op net na de rotonde als ze Ruinerwold binnenrijdt. Tijdens het wachten druppelen de Lammetjes ook het dorp binnen.

Als Victoria aangekomen is met Sipke en Gerben als passagiers kunnen we naar het grote veld rijden en nog voor 9:00 staan we geparkeerd. Dat is ook nog niet eerder voorgekomen denk ik. De planning verloopt dus erg voorspoedig. We halen de bonnetjes, nummertjes en andere goodies op en gaan vervolgens naar het terras voor koffie met gebak. Dat is inmiddels traditie. Tijdens het daar naartoe lopen kopen we alweer de eerste modelauto's. Het zal ook eens niet zo zijn? Als we enige tijd op het terras zitten arriveert ook Klazien en voegt zich bij de groep. We zijn compleet voor dit jaar.

Na de koffie wordt het tijd om een rondje door het dorp te lopen. Het is al een drukte van belang, maar waarschijnlijk minder druk dan voorgaande jaren. Sipke was aangesteld om aan te geven wanneer er gegeten zou moeten worden en als we weer bij het grote veld zijn komt de call van Gerben dat hij trek heeft. We nuttigen een broodje hamburger of iets anders en genieten lekker van het mooie weer. Om 12:45 zouden we moeten starten met de toerrit, maar coordinator Gerben geeft aan dat dit een halfuurtje later wordt, omdat de trekkers nog het veld op rijden. Dit geeft Sipke mooi de tijd om de lokale omroep erop attent te maken dat de gebroeders Timmer een ideaal slachtoffer zijn. De beroemde gebroeders Timmer? Nou zeg maar gerust de beruchte gebroeders Timmer! Het interview van 5 minuten loopt uit tot een halfuur, want er is zoveel te vertellen.

Om 13:15 wordt het dan toch echt tijd om in te stappen en de rit te gaan rijden. Klazien herkent in een 4x4 een bekende en weet hem zover te krijgen dat wij met 3 auto's gelijktijdig kunnen invoegen in de rij. De verdeling over de auto's verloopt soepel. Voorop Carl en Sipke met de Fiat 1100 D uit 1965 van Carl, daarachter Victoria en Klazien met de Blauwe Schicht, een Volvo Amazon uit 1967. Ik sluit de colonne met Gerben in De Rode Fruitmachine, een Volkswagen T2a pick-up uit 1969. Nee, die bouwjaren bepaalden niet de volgorde. Ik dacht; Carl rijdt het langzaamste, dus moet maar voorop en ik ben het hoogst dus maar achteraan. Helaas een misvatting, waardoor de sensatiefactor van de toerrit alleen maar hoger werd. Carl en/of de Fiat hebben nog een aardige aanzetsnelheid, die Victoria makkelijk bijhoudt, maar ik maar met moeite kan volgen. Tot overmaat van ramp zit er al snel een of andere opgevoerde en verbrede Mini tussen de Amazon en de pick-up, waardoor het foto's maken verstoord wordt. Over foto's maken gesproken. Carl had Sipke zorgvuldig geinstrueerd, zodat zijn gezicht bij de statiefoto van de auto mooi in beeld komt. Klazien had het ook nog goed begrepen. Helaas had ik Gerben niet helemaal op de hoogte gebracht. Ik dacht dat hij inmiddels wel ervaring heeft hiermee na jarenlange deelname aan Ruinerwold, maar helaas. Gerben is niet zichtbaar op de officiele foto.

Maar terug naar de rit. Eindelijk had ik de Mini op een nette manier ingehaald en was de orde weer hersteld. Er konden dus van diverse kanten foto's gemaakt worden en ondertussen reden we vrolijk verder. Iets te vrolijk, want in De Rode Fruitmachine vlogen je de Fruitberen om je oren. Carl kan het wat langzamer? Gerben had al ruzie met 3 van de beertjes en die lagen inmiddels al ergens beneden. Echter, een laatste beertje hield standvastig vol. Op een gegeven moment zei ik nog tegen Gerben het begint wel erg door te waaien en niet veel later paniek! We zijn Sam Sinaasappel verloren!! Gerben voelde iets langs zijn nek gaan en zag iets oranjes in de berm verdwijnen. Waar, hoe, HELP!! Ik stoppen en Gerben op zoektocht uit. Gelukkig valt een oranje beertje wel op in de berm en niet veel later was de ontsnapte beer weer terug. Dit tot grote opluchting van de dames in de Amazon. Carl en Sipke zullen wel niks door hebben gehad en hebben ons waarschijnlijk niet eens gemist. Die zaten zo te kletsen dat het andere ze helemaal ontgaat. Hoewel, Sipke had na enige signalen wel door dat er foto's gemaakt moesten worden. Helemaal top!

Uiteindelijk kwamen we compleet weer terug in Ruinerwold. Tijd voor een ijsje en ondertussen blijkt een collega van Victoria een bekende van Carl en mij te zijn van de LVWCN en de Tijdreis. Daarna nam Klazien, die nog een stukje naar huis moest fietsen, afscheid. Voor ons werd het tijd om het vaantje en de foto op te halen. Er was inmiddels al een run op vaantjes. Ik kon er voor mij en Carl nog net eentje halen. Victoria en Sipke moesten al wat meer moeite doen. Eerst waren ze op, maar later was er blijkbaar nog ergens een doos gevonden en kon ook Victoria het felbegeerde vaantje mee naar huis nemen.

Aan het eind van de dag werd het tijd om wat te gaan eten, maar niet voordat Hendrik-Jan Bakker de Fiat van Carl op de foto had gezet voor zijn collectie.

In Uffelte bij chauffeursrestaurant Frederikshaven hebben we lekker schnitzel gegeten met voor de liefhebber een ijsje toe. Daarna ging ieder weer zijn eigen weg. Victoria bracht Sipke en Gerben weer thuis, Carl vertrok naar Lelystad en ik ging naar Almere-Haven. We konden terugkijken op een leuke, gezellige en zeer geslaagde dag. Sipke, Gerben en Klazien jullie zijn volgend jaar weer welkom!


De Lammetjes komen ook het dorp binnenrijden met hun fraaie DAF's.


De mooie DAF Torpedo veewagen van gebroeders 't Lam.


Daar komen Victoria, Gerben en Sipke in de Volvo Amazon van Victoria.


We staan op het veld.


Jos is er klaar voor!


Auto Union 1000 super uit 1962.


Eerste modelauto is ook al gekocht, een Ford Granada van Gamma. Voor de collectie "auto's van vrienden".


We zitten aan de koffie met gebak. Sipke, Carl, Jos, Gerben en Victoria.


En Klazien is ook gearriveerd!


Tweemaal Peugeot.


Leuke Mitsubishi Colt met grijskenteken.


BMW motor met zijspan.


Horex Regina.


Plankjes voor de brommers. Overal is aan gedacht..


Leuk kenteken voor mij! (De auto is overigens een Austin A60 uit 1964.)


Carl kijkt nog even bij een stalletje en Gerben en Klazien hebben een onderonsje. Gewoon gezellig dus.


Tijd om wat te drinken.


Speciaal voor Johan.


Speciaal voor Carl.


Zoiets staat er ook al 20 jaar bij Carl in de garage. Een Ford Taunus P4 turnier. Deze is uit 1965. Die van Carl is wit en uit 1964.


Clubgenoten van de LVWCN, Kuipers, Pannekoek en Kieviet.


Ford Fiesta van Ernst en Olga.


Westfalia aanhanger voor achter de pick-up.


We komen bij de caravans.


ET is er ook. Bouwjaar onbekend, de Volvo Amazon is uit 1968.


Nog meer Luchtgekoelde bekenden, Jan Niessen.


Klazien haalt herinneringen op aan haar eerste auto, een Opel Kadett C. De hare was geel, waarschijnlijk een 2 deurs sedan.


Golf Country.


Het is warm en het terrein uitgestrekt.


Tijd om even te gaan zitten.


Sipke ziet een Amerikaan wel zitten.


De gebroeders Timmer worden geinterviewed.


Ga daar maar even bij zitten.


Want het interview duurt wat langer dan de cameraman en de interviewer hadden verwacht/gepland.


Tijd om de toerrit te gaan rijden.


Door de lange straat in het dorp.


Het is er best druk.


We worden enthousiast aangemoedigd.


Maar we komen er ongeschonden doorheen.


Wat doet die Mini er nou weer tussen. Carl rij dan ook niet zo hard!


Maar al snel is de orde weer hersteld.


Jos en Gerben.


Carl en Sipke.


Klazien en Victoria.


Fotomoment.


Carl achter het stuur.


Victoria achter het stuur.


Maar we moeten verder.


HELP!! We zijn Sam Sinaasappel verloren!


Hij is er weer.


Iedereen is er nog en veilig en zonder schade weer terug op het terrein.


Ford Corsair.


Vrachtwagenveld.


DAF's van gebroeders 't Lam.


We eten nog een ijsje.


En Victoria en Gerben checken nog even de WhatsApp-groep.


Vaantje, foto, modelauto's, het is me het dagje wel!


En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet ....


Victoria showt de binnenkant van haar Volvo.


De Fiat van Carl moet nog even op de foto.


Evaluatie van de dag bij Frederikshaven in Uffelte.


Gerben "speelt" nog even met autootjes.


Afsluiting van de dag.

Statieportret van Ruinerwold 2022, vlnr: Gerben, Sipke, Jos, Victoria en Carl. vrnl: Fiat 1100 D uit 1965, Volvo Amazon uit 1967 en Volkswagen T2a pick-up uit 1969.

TOT VOLGEND JAAR!terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007