dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

Sauerlandweekend

vrijdag 6 tot en met maandag 9 oktober 2017

Jan en Anja Tinga hebben niet alles in de hand, maar waar ze invloed op hebben is prima voor elkaar!

Dat in tegenstelling tot Carl en ik. Onze Engelse Fords rijden niet en van de andere klassiekers is alleen de Rode Fruitmachine echt inzetbaar. Natuurlijk hadden we ook met de Golf 1 uit 1983 kunnen gaan. Er zijn Fiesta's die meerijden die nieuwer zijn. Echter, dan rijden we met z'n drieen met twee auto's naar Brilon en dat is ook niet erg gezellig. Dus we accepteren dankbaar het aanbod van Willem Range om met zijn Ford Torino naar het Sauerlandweekend te gaan.

Donderdagavond zijn Carl en ik al naar Willem en in Arnhem gereden en we hebben daar overnacht. Vrijdagochtend na de koffie zijn we naar Brilon gegaan. Zonder noemenswaardige problemen kwamen we daar rond halfdrie aan. Onderweg hadden we de autotransporter van Jan al op een parkeerterrein langs de snelweg zien staan en toen we ergens voor Brilon van een klein bergweggetje de hoofdweg weer op wilden rijden kwamen Jan en Anja langsrijden. Na ons stroomden ook langzaam alle andere deelnemers binnen.

Rond zeven uur serveerden Anja, Jan, Hillie en Bert een heerlijke nasi- of bamimaaltijd. We hadden het hele hotel voor de club, met gebruik van keuken en de andere faciliteiten, maar zonder personeel. Dat is voor deze club geen enkel probleem.

Zaterdagochtend was het tijd voor de eerste toerrit. Maar niet nadat we genoten hadden van een heerlijk ontbijt, opnieuw verzorgd door Anja, Hillie, Bert en Jan. Gekookt eitje, divers beleg, yoghurt en heerlijke broodjes. Jan en Bert hadden voor vandaag een leuke route uitgezet met stevige beklimmingen naar Eslohe. Maar eerst natuurlijk de door Bert gemaakte rallybordjes monteren. Altijd weer een feest! Onderweg natuurlijk even stoppen bij een Forddealer die een Consul in de showroom had staan. Dit was netjes aangegeven door Jan. Tevens was dit een Ladadealer en buiten stond nog een nagelnieuwe Niva. Daarna bij de buurman een kopje chocola en een gebakje gegeten. Toen de tent om eenuur ging sluiten moesten we wel weer verder naar Eslohe. In Eslohe had Jan nog een leuk industrieel museum gevonden wat een bezoek zeker waard was. Een ritje met een treintje mocht ook niet overgeslagen worden. Helemaal goed Jan! Na het museumbezoek konden we via een andere route terug naar het hotel rijden. Een kleine opbreking van de weg maakte het noodzakelijk dat iedereen een alternatieve route moest zoeken. Willem, ik en Arie en Toos Tussenbroek maakten hierbij gelijk van de gelegenheid om onderweg nog een een bakkie te doen in een hotel dat gerund werd door een Nederlander. 's Avonds hadden Jan en Anja bij een restaurant in Brilon gereserveerd voor het avondeten. Het eten was erg lekker en met veel vertrouwen zouden we maandagochtend terugkomen voor het ontbijt.

Zondagochtend vroeg op. Nee, niet omdat Jan een activiteit gepland had, maar omdat we met een aantal naar de Formule 1 race van Japan hebben gekeken. Met een nette tweede plaats voor Max konden we daarna aanschuiven aan het ontbijt. Na het ontbijt was er optioneel een wandeling door de omgeving. Met een aantal mensen hebben we lekker in de buitenlucht gelopen. Terug bij het hotel moesten we ons gelijk klaarmaken voor de tweede toerrit dit weekend. Deze toerrit leidde ons via opnieuw leuke weggetjes met steile hellingen naar een leuk restaurantje op de helling van een berg, Fernblick genaamd. Hier had je een mooi uitzicht over de omgeving. De weg naar het restaurant leende zich prima om een aantal foto's te maken van de auto's in actie. In de middag bezochten we een glasblazerij, Willinger Glasmanufaktur. We kregen in het museum een demonstratie glasblazen. Na dit leerzame bezoek kon eenieder de terugweg weer aanvangen. Jan moest aan het eind van de middag de autotransporter weer beladen en toen hij daarmee klaar was kon met de auto of lopend de trip naar het restaurant voor deze avond worden aangevangen. Opnieuw een prima eetgelegenheid. Weer terug in het hotel bedankte Carla Sneeuw, namens iedereen, Jan, Anja, Bert en Hillie voor al het werk. Iedereen was het er over eens dat wat Jan, Bert, Hillie en Anja in de hand hadden prima was georganiseerd. Alle lof en hulde aan deze vier.

Maandagochtend konden we nog ontbijten in het restaurant in Brilon waar we zaterdagavond ook hadden gegeten. Na het ontbijt ging ieder zijn weg. Carl, Willem en ik zijn nog even door Brilon gelopen en daarna richting Arnhem gereden. Opnieuw zonder problemen arriveerden we in Arnhem. De Torino heeft het prima gedaan.

Bert, Hillie, Anja en Jan heel erg bedankt voor dit zeer geslaagde lange weekend! het was erg gezellig, had leuke toerritten en een mooie wandeling en verder genoeg mogelijkheden om tussendoor je eigen ding te doen. Ik heb erg genoten! Hieronder nog een aantal foto's om het beknopte verslag verder kleur te geven.


Onderweg naar Brilon met de Ford Torino van Willem Range.


De autotransporter van Jan Tinga.


Met als lading een Sierra Cosworth en Cortina Mk 2 GT van Peter van den Berg en de Cortina MK1 van Jan zelf


Jan rijdt de Cortina Mk2 van de trailer.


Hotel Sauerlander Tor in Brilon.


Rust voor het hotel op zaterdagochtend voordat we vertrekken voor de toerrit.


De neuzen van een Cortina MK2.


De door Bert van Mastrigt gemaakte rallybordjes liggen al klaar.


Altijd een feest, het monteren van de rallybordjes.


Onderweg stond deze fraaie Consul in de showroom bij een Fordealer.


Met een aantal deelnemers eten en drinken we wat in het eettentje naast de Forddealer. Vlnr: Fiesta van Ernst en Olga Visser, Cortina Mk1 van Jan en Anja Tinga, Cortina Mk3 Estate van Harrie Drenth, Fiesta van Arie en Toos Tussenbroek en Torino van Willem Range.


Made in Russia.


Nieuwe Lada Niva.


Ford Consul GT, 2.3 V6 automaat met metalliclak, GT sportvelgen, airco, radio, hoofdsteunen, leren stuurwiel en verlicht handschoen kastje. De EFCN-leden zijn zichtbaar onder de indruk.


Typisch jaren 70 interieur.


Hij is van de Forddealer zelf.


Een Ascona-rijder komt ook even polshoogte nemen bij het museum om te kijken naar de Fords.


Overzicht van alle deelnemende auto's.


Industrie lokje.


Je kunt hier nog een ritje maken.


Drukkerij.


Ons reisgezelschap neemt plaats in het treintje.


Zo te zien vermaken ze zich prima.


We gaan opweg.


Overzicht van het gebouw.


Nogmaals de auto's op een rij.


BMW motorfietsen.


Brandweerkoets.


Kleinschnittger F 125 uit 1950-57. Topsnelheid 70 km/u.


Avondeten in hotel Rech in Brilon.


Sfeervol en uitstekend restaurant.


Ze laten het zich wel smaken.


Het toetje.


De wandeling op de zondagochtend. Arie Tussenbroek en Gerrit vd Berg.


Lekker even in de buitenlucht.


Weggetje omhoog naar restaurant Fernblick.


Hier wordt het een rally stage. Piet en Carla Sneeuw in de Cortina van Peter vd Berg.


De Fiesta van Arie en Toos Tussenbroek.


Bert van Mastrigt met zijn Morris Traveller.


Cafe Fernblick.


Uitzicht over de omgeving.


De Nordkap is 2358 km hier vandaan.


Weer naar beneden.


Glasblazen.


Dit is een vogeltje en het is nog warm, zeg maar heet.


Blazen van het glas.


Geinteresseerd publiek.


Kun je het zien Bert?


Cortina's en Fiesta voor de glasblazerij.


Spoorviaduct van Willingen.


Uitzicht op de Diemelsee.


Jan gaat weer laden voor de terugweg.


Vastzetten van de Sierra Cosworth.


Opel Blitz in Brilon.

Zitten er nog fouten in het bovenstaande dan hoor ik dat graag.terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007