dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

Transportklusje voor Schaafsma

zaterdag 29 augustus 2020


Zelf zat ik er al aan te denken of ik de DAF weer niet eens uit de stalling moest halen. Na de verhuizing van mijn moeder in mei, was de DAF niet meer gebruikt. Maar dan belt een van onze 'vaste' klanten. Of we een partijtje isolatiemateriaal wilden ophalen in Deurne. Dat komt mooi uit, dan rijdt de DAF weer, kunnen we iemand helpen en heeft het ritje nog een beetje nut.

Vrijdagavond rij ik met de Touring naar de stalling en niet veel later arriveert Carl ook met zijn nieuwe aanwinst, een Fiat 1100 D uit 1965. We halen de hardtop uit de DAF en nog wat andere zaken, zodat er genoeg ruimte is voor het piepschuim. De DAF start met een enkele druk op de knop en kan naar buiten. De Touring en de Fiat kunnen de stalling in.

Vincent Schaafsma staat zaterdagochtend om 7 uur in Almere-Haven voor de deur. We drinken nog even koffie en om halfacht vertrekken we naar Deurne. Bij Deurne is de N270 afgesloten en het wordt nog een heel gepuzzel en omrijden om het laadadres te bereiken. We moeten zelfs nog een stukje offroad en dat doe je toch liever niet met een vrachtwagen. Gelukkig is het droog en lukt dit zonder problemen. Uiteindelijk na veel tijdverlies en extra kilometers bereiken we het opgegeven adres.

Het inladen gaat vlot. 12 platen van 1 meter breed en circa 4 meter lang gaan de DAF in. De platen zijn langer. De restlengte kan boven op de stapel van 4 meter. Uiteindelijk zit de DAF toch nog goed vol, want er staan nog wat kasten, bureaus en andere spullen in uit het oude huis van mijn moeder. Dingen die we niet gelijk willen weggooien.

De reis naar Westzaan gaat vlotter, maar niet sneller. We doen nog een bakkie bij LVWCN-clublid Martien in Kerkwijk en daar blijf je altijd langer hangen dan gepland. Aan het eind van de middag bereiken we Westzaan en kunnen we het isolatiemateriaal uitladen. Tevens kunnen we zien hoe het huis van Vincent en Jennifer geworden is. Jaren geleden hebben we ze verhuisd en toen moest er nog heel veel gebeuren. Inmiddels is al een aardig stuk klaar. Het isolatiemateriaal is voor de schuur, waar de Luchtgekoelde VW's staan.

We eten nog bij Vincent en Jennifer en onder het eten staat er iemand voor het raam gebaren te maken. Het blijkt iemand verderop in de straat te zijn, die zelf ook een oude DAF heeft. Vincent en Jennifer hebben 's avonds nog een feestje en dat geeft ons tijd om even langs deze man te gaan en zijn DAF te bewonderen.

De DAF kan zaterdag niet meer de stalling in, dus we rijden naar Almere-Haven en slapen daar. Zondagochtend tanken in Lelystad (GTL) en dan door naar de stalling. De DAF erin en de Z3 en Fiat eruit. Ik rij samen met Carl naar Lelystad waar ik de Z3 op de oprit achterlaat en op de fiets naar huis ga. Net op tijd voor de Grand Prix van Belgie kom ik weer thuis. De Formule 1 race was weinig opwindend, maar de rest van het weekend zeer geslaagd.


Na veel omzwervingen bereiken we het laadadres.


Inladen van het isolatiemateriaal.


Losadres in Westzaan. De DAF zat nog goed vol.


De DAF valt op in de straat.


Even verderop in de straat woont deze man, met zijn DAF. Het is een oude brandweerwagen, die is verbouwd tot camper.


Almere-Haven.


De DAF en de Fiat 1100 D, beide uit 1965.


Als bedankje kregen Carl en ik allebei een pakket met bier, drop, zoutjes en nog veel meer. Dank je wel Jennifer en Vincent.terug terug

   Evenementen:

  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007