dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

12e Editie Stoese Oldtimerrit

zaterdag 5 juni 2021


Het was alweer meer dan een jaar geleden dat we een toerrit hadden gereden. Toen Wim van den Brink, een goede bekende van ons uit de klassiekerwereld, ons vroeg of we mee wilden rijden met de 12e Editie van de Stroese Oldtimerrit en hij ons ook nog aanbood om met een van zijn auto's mee te rijden, hoefden we niet lang na te denken.

Carl haalde mij zaterdagochtend op met zijn Fiat 1100D uit 1965. Mooi op tijd arriveerden we in Stroe, waar Willem Range al op ons zat te wachten. We waren in goed gezelschap van een mooie en diverse collectie oldtimers. Ik mocht samen met William, de zoon van de organisator, de rit rijden in een Cortina 1600E uit 1969. Binnen de EFCN geen onbekende auto. Mensen die al langer lid zijn zouden deze auto mogelijk kunnen kennen, want de auto heeft een lange historie binnen de club.

De organisatie had een mooie rit uitgezet, die ook nog eens geheel coronaproof was. Iedereen kon op zijn eigen tijdstip vertrekken en onderweg was er een stop in de buitenlucht, waar meer dan genoeg ruimte was. Het was erg leuk om een aantal mensen weer eens in levende lijve te ontmoeten en bij te praten. De meesten zijn inmiddels gevaccineerd en met alle voorzorgsmaatregelen en afstand houden (niet alleen ten opzchte van de auto voor je) kun je er een erg mooie dag van maken.

Bij de start kregen we een tas vol lekkers mee, want gezamenlijk stoppen bij een restaurant was niet de bedoeling. Met een groepje begonnen we aan de rit. Doordat het rustig was en de rit weinig verkeerslichten kende, hoefde mijn jonge bijrijder (Die overigens heel goed weet hoe de Cortina werkt, dat heeft hij vast van zijn vader en zijn opa!) niet veel te doen, maar altijd komt er een moment dat we het oranje verkeerslicht niet meer redden en toen kon de jonge bijrijder zijn kunsten vertonen en ook daar was hij heel behendig in. Het hielp dat hij al een keer met zijn vader mee was geweest om de route te checken. Onderweg pikten we nog even een pontje mee, de veerpont Lexkesveer, een veerverbinding tussen Wageningen en Randwijk over de Nederrijn. Altijd leuk een volle boot met klassiekers.

Bij de tussenstop konden we nog een aantal van de andere auto's die meereden bekijken en daar zaten leuke exemplaren bij, zoals een (vind ik) fraaie BMW 700/LS in een mooie blauwe kleur. Tevens enkele auto's uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Erg mooi om die rijdend te zien!

Na de stop viel onze eigen clubje wat uitelkaar. Carl en Willem, samen met nog een paar equipes, was ik al snel kwijt en bij een uitkijktoren hebben we nog even gewacht op de rest. Dat 'even' werd langer en op een gegeven moment wilde het groepje niet langer wachten en gingen we weer verder. Bleek de rest even later toch weer vlak achter ons te zitten.

Bij het eindpunt konden we de organisatie, Bart en Erica van den Brink en Reinier en Betsy Schouten, hartelijk danken voor de erg leuke dag en we kregen nog een doosje eieren en een bakje kersen mee naar huis. De Cortina werd in ongeschonden staat weer afgeleverd aan de eigenaar en Carl en ik konden weer richting huis, terugkijkend op een zeer geslaagde dag. Dat geeft weer energie voor de komende tijd!


Verzamelen in Stroe met ons kleine groepje bekenden voordat we naar het startpunt van de rit gaan.


Bijpraten met Willem Range en Ina Verkaik. (FOTO GEMAAKT DOOR VAN DEN BRINK)


De Fiat van Carl past wel tussen de andere klassiekers.


We zijn in erg goed gezelschap!


Ik mag rijden in deze Cortina 1600 E.


Carl met zijn Fiat op de pont.


Carl en Willem rijden de pont af. (FOTO GEMAAKT DOOR AD VERKAIK)


Jos en William rijden de pont af. (FOTO GEMAAKT DOOR AD VERKAIK)


Fraai drietal bij het pauzepunt, DAF 55 Marathon uit 1971, Fiat 1100D uit 1965 en Volkswagen 1302 uit 1972.


Deze vooroorlogse Franse automobielen reden ook mee, een Renault en een Citroen.


Mercedes-Benz 230 SL.


Dit fraaie houten dashboard is toch veel mooier dan een touchscreen?


Cortina 1600E.


Cortina 1600E.


Mooi deze blauwe BMW 700/LS uit 1965


Net als de Fiat van Carl ook uit 1965.


We zijn weer onderweg. (FOTO GEMAAKT DOOR ERICA VAN DEN BRINK)


Carl en Willem Range. (FOTO GEMAAKT DOOR ERICA VAN DEN BRINK)


We wachten bij de uitkijktoren op de rest.


Maar die komen maar niet.


Even bellen waar ze blijven. (FOTO GEMAAKT DOOR VAN DEN BRINK)


Blijken ze even later toch achter ons te zitten! Hier Ad en Ina Verkaik in de DAF 55 Marathon van Wim van den Brink.


Eindpunt. Ook deze origineel Nederlandse Audi Quatrro uit 1984 reed mee.


De Renault uit 1923 hield het ook de hele rit vol.


Cortina en BMW.


Tweemaal DAF, een 33 uit 1970 en een 55 Marathon uit 1971.


Nog twee andere DAF's, een 33 bestel en een 33 sedan.

Wim en Gea van den Brink, Bart en Erica van den Brink en Reinier en Betsy Schouten heel erg bedankt voor de leuke dag! Prima gedaan!! En zo te zien aan de onderstaande foto's hadden de andere er ook veel schik in!terug terug

   Evenementen:


  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007