dafenz3                        dafenz3
     HOME DAF Z3 100E t2a Touring Modelauto's auto's in de familie Gastenboek Onlangs ook nog gezien!

VKV -Snertrit

zondag 4 februari 2018


Bij de Volvo Klassieker Vereniging zijn ze er vroeg bij met de toerritten. Op zondag 4 februari mocht ik mee met Victoria Hoogenveen met de snertrit van de VKV. De weersvoorspellingen waren niet gunstig, maar dit viel uiteindelijk er mee. Ja, we hebben sneeuw gezien en aan het eind van de dag toen we weer naar huis gingen lag er een dun laagje sneeuw op de baby-blauwe Amazon van Vic, maar eerder op de dag was het best lekker weer. Af en toe een zonnetje, in ieder geval droog, maar wel winters koud. Prima weer voor een toerritje.

Vic kwam me om halfelf ophalen in Almere-Haven en rond twaalfuur arriveerden we in Doetichem. We kregen koffie met wat lekkers en een uitgebreide routebeschrijving en een schitterend rallyschlld. En elk schild was uniek, want je startnummer stond er ook op. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Daar is werk van gemaakt. Om halfeen was het tijd om te vertrekken. De route was 90 kilometer lang en ging over de kleine, leuke weggetjes en langs kasteel de Slangenburg in Doetichem en het mooie stadje Bronkhorst. In Bronkhorst zochten Vic en ik een leuk restaurantje voor iets warms en iets dat de magen zou vullen en dat is gelukt.

Bij het wegrijden was er nog enige twijfel over het correct functioneren van een aantal accessoires in de Amazon, maar dat houden we maar op weer op gang komen na de lange winter. Na enige tijd deed alles het gewoon weer zoals het zou moeten. Niks aan de hand.

Natuurlijk zaten er in de route een aantal onverharde stukken, dat ben ik inmiddels wel gewend van de Volvo Klassieker Vereniging. De Amazon werd er dus niet schoner op, maar het viel bij terugkomst reuze mee.

Uiteindelijk bereikten we het restaurant waar we ook waren vertrokken zonder al te veel problemen. Een klein foutje in de routebeschrijving kon ons niet heel lang van de wijs brengen en gaf eigenlijk weinig problemen. Verder was de routebeschrijving gewoon heel duidelijk. Bij het eindpunt kregen we na de toespraak van de voorzitter heerlijke snert en daar was het eigenlijk allemaal om te doen.

Het was een heel leuke rit en nog bedankt dat ik mee mocht Vic. Wel even thuis de Amazon schoonspuiten van boven en onder Vic, zodat het vuil en vooral het zout er weer af is.


De Amazon van Vic bij het beginpunt.


Veel Amazones, een P1800, meerdere Kattenruggen en nog wat moderner spul deed mee.


De oplettende websitebezoeker zal hebben opgemerkt dat we de zaterdag ervoor een zusje van deze groene Amazon tegenkwamen bij Remijsen. Let maar op de kentekens!


Kattenrug tussen de Amazones.


Het moderne spul is ook al weer een aantal jaren oud. Mooie ONK 242 DL.


Fraaie 142.


Aamazone stationcars.


Blijft een mooie auto.


Onderweg deze DAF 66 Coupe nog gespot. reed ook mee met de toerrit. Later zaten we met de bestuurder aan tafel. HIj heeft nog een aantal DAF's.


Kasteel de Slangenburg.


Onverhard is default bij de VKV.


Maar gewoon rustig doorrijden en het komt goed.


Nog maar eens een EK. Vroege 140, tegen de andere latere Aamazones.


Mooie wegwijzer in Bronkhorst.Tijd voor een hapje en een drankje."Wacht tot het rode licht gedoofd is, er kan nog een trein komen." het is enkelspoor op de overweg, maar niet ver hier vandaan ligt een station met tweesporen, dus vandaar.Tanken op de terugweg naar huis.terug terug

   Evenementen:  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  2009

  2008

  2007